Βόλος: Πρώην αστυνομικός απειλεί εισαγγελείς μέσω email - Χυδαίο και υβριστικό το περιεχόμενο

«Θα σε σφάξω στο γόνατο» - «Θα σου σπάσω τα μούτρα»
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Πρώην αστυνομικός που αποτάχθηκε από το σώμα και επί 24 χρόνια διεκδικεί σύνταξη απειλώντας θεούς και δαίμονες – Τη «μήνυση» έστειλε σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας, υπουργούς, βουλευτές ακόμη και ευρωβουλευτές

«Να σε φυλάει ο Θεός. Γιατί τότε δεν θα κάνεις την πάπια. Γιατί θα βελάζεις σαν κατσίκι που το σφάζουν στο γόνατο. Να τρέμετε την οργή μου. Πάντοτε να με φοβάστε. Το δίκαιο και ο νόμος θα επικρατήσει».

Είναι ένα μικρό απόσπασμα από e-mail 5.500 σελίδων(!), που βρίθει χυδαίων χαρακτηρισμών και απειλών, που έλαβε την περασμένη Παρασκευή, λειτουργός της Δικαιοσύνης στον Βόλο, που κατονομάζεται, από 57χρονο πρώην αστυνομικό που αποτάχθηκε από το σώμα και επί 24 χρόνια διεκδικεί σύνταξη απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Το e-mail με το οποίο ο 57χρονος εκτοξεύει ευθείες απειλές εναντίον εισαγγελικού λειτουργού, όπως «θα σου σπάσω τα μούτρα» και περιέχει πλήθος χυδαίων εκφράσεων, όπως «θα σου σκίσω την κ…. ίδα», δεν περιορίστηκε μόνο στον παραλήπτη. Στάλθηκε σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, όπου μάλιστα ο συντάκτης τηλεφωνούσε για να βεβαιωθεί ότι έχει παραληφθεί και έφθασε στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τόσο υπουργών, βουλευτών ακόμη και ευρωβουλευτών.

Δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά. Ο 57χρονος έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένο πρόσωπο τα δύο τελευταία χρόνια, συντάσσοντας, όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε από την έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, πάνω από 10.000 σελίδες με ύβρεις και απειλές, τις οποίες πάντως ο ίδιος, χαρακτήρισε… μηνύσεις.

Το τελευταίο αυτό e-mail το οποίο περιλάμβανε και ευθείες απειλές ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε βάρος του 57χρονου κατατέθηκε μήνυση για απειλή και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για «βία κατά δικαστικού λειτουργού», ο ίδιος όμως φαινόταν να μην έχει επίγνωση της δύσκολης κατάστασης.

Όπως έγινε γνωστό, ο 57χρονος υπηρέτησε δέκα χρόνια, από το 1989 έως και το 1999, στην Ελληνική Αστυνομία, αποτάχθηκε όμως ως αδικαιολογήτως απών για διάστημα άνω των έξι μηνών.

Ο ίδιος έκτοτε, από το 2000 συγκεκριμένα, διεκδικεί σύνταξη, την οποία δεν δικαιούται να λάβει. Δεν το βάζει κάτω. Είχε απευθυνθεί σε εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να του παράσχει νομική βοήθεια. Οταν του έγινε γνωστό ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και παραπέμφθηκε στο Πρωτοδικείο, ο 57χρονος ξεκίνησε με επιστολές και βρίζει και να απειλεί.

«Ηθελα να τραβήξω την προσοχή»

Όταν παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου, ήταν χαλαρός και γελούσε, δείχνοντας ότι δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατηγορίας που αντιμετωπίζει. «Αντε σιγά τώρα να μην φοβήθηκε από μένα», έλεγε και όταν διαβάζοντας αποσπάσματα από το υβρεολόγιο των 5.500 σελίδων, εκείνος χαμογελούσε. «Ζήτησα τόσες φορές νομική βοήθεια. Μου κλέψανε τη σύνταξή μου. Κάπως πρέπει κι εγώ να δικαιωθώ» έλεγε απορρίπτοντας να αναβληθεί η εξέταση της υπόθεσής του.

Όταν ο εισαγγελέας έδρας του έκανε γνωστό πόσο σοβαρή είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει, εκείνος τα έβαλε και με τη δικηγόρο που ορίστηκε για την υπεράσπισή του, ότι δήθεν δεν τον ενημέρωσε και ζήτησε αναβολή.

Η αναβολή δεν του δόθηκε, καθώς δεν έπεισε ότι μπορεί να προσκομίσει στοιχεία ή μάρτυρες προς υπεράσπισή του. «Δεν ήξερα ότι ένα e-mail θα είχε τόσο μεγάλες συνέπειες. Για τις παράνομες πράξεις όμως εναντίον μου θα ενδιαφερθεί κανείς;», έλεγε ενώ λίγο νωρίτερα μίλησε για «λάθος στρατηγική από μέρους μου πιστεύοντας ότι κάτι θα γίνει».

Καμπάνα 4 ετών

Το δικαστήριο που δεν διέγνωσε καμία μεταμέλεια του 57χρονου, ο οποίος όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τελεί σε σύγχυση, χωρίς να έχει επίγνωση των πεπραγμένων του, τον καταδίκασε.

Τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της «βίας κατά δικαστικού λειτουργού» και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, διατάσσοντας την έκτιση της ποινής του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επίσης του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, τους καταλογίστηκαν τα δικαστικά έξοδα και αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ιδιότητα.

«Σας ευχαριστώ πολύ», είπε με ειρωνικό ύφος προς την έδρα, πριν οδηγηθεί με χειροπέδες στις φυλακές.

Πηγή: taxydromos.gr

Δημοφιλή