Καναδάς: Μωρό γεννήθηκε 6,6 κιλά και σπάει τα ρεκόρ από το 2010 (Φωτογραφίες)

«Οι γιατροί και οι νοσοκόμες ζητωκραύγαζαν. Ήταν τρελό. Όλοι χοροπηδούσαν και ούρλιαζαν», λέει ο περήφανος πατέρας.
Mitch Diamond via Getty Images

Μια οικογένεια από τον Καναδά καλωσόρισε τον περασμένο μήνα ένα ζωηρό αγοράκι - που γεννήθηκε σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος από τον μέσο όρο των νεογέννητων.

«Ήταν απίστευτο. Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Ο τρόπος που οι γιατροί και οι νοσοκόμες ζητωκραύγαζαν. Ήταν τρελό. Όλοι χοροπηδούσαν και ούρλιαζαν», δήλωσε ο περήφανος πατέρας, Τσανς Άιρες, στο Fox News Digital.

Ο Σόννυ Άιρες - το πέμπτο παιδί του Τσανς και της Μπρίτνει Άιρες - γεννήθηκε με καισαρική τομή ζυγίζοντας σχεδόν 6,6 κιλά και είχε μήκος 55 εκατοστά.

«Όλοι έβαζαν στοιχήματα για το πόσο μεγάλος θα γίνει, ακόμη και οι γιατροί και οι νοσοκόμες», λέει ο πατέρας. Αλλά ο Σόννυ ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων, παρόλο που δύο από τα αδέλφια του είχαν γεννηθεί ζυγίζοντας πάνω από 6 κιλά.

«Όταν είπαν 6,6 όλοι σταματήσαμε και κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και το επόμενο πράγμα που είπαμαμε, ήταν - ουάου, αυτό είναι τρελό», πρόσθεσε ο πατέρας πέντε παιδιών.

Το μέσο βάρος ενός τελειόμηνου μωρού κυμαίνεται μεταξύ 3,2 και 3,3 κιλών, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα μεγαλύτερα μωρά γεννιούνται συχνά γύρω στα 4 κιλά ή και περισσότερο, αλλά ένα μωρό άνω των 6 κιλών εξέπληξε ακόμη και τον γιατρό της Μπρίτνευ που την είχε ξεγεννήσει κι άλλες φορές και γνώριζε πολύ καλά πως ένα από τα άλλα της παιδιά είχε γεννηθεί 6,3 κιλά. «Ξέραμε ότι και αυτό το μωρό θα ήταν μεγάλο, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο μεγάλο», είπε.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη διότι μόλις μια εβδομάδα πριν από τη γέννηση ο υπέρηχος έδειχνε ότι το μωρό ζύγιζε 6 κιλά.

Το πιο βαρύ μωρό που έχει ποτέ γεννηθεί, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ζύγιζε σχεδόν 10 κιλά.

Αυτό το μωρό γεννήθηκε σε ένα σπίτι στο Οχάιο στις 19 Ιανουαρίου 1879. Το μωρό, το οποίο δεν είχε επίσημο όνομα πέθανε μόλις 11 ώρες αργότερα.

Το βάρος του Σόννυ αποτελεί ρεκόρ -τουλάχιστον από το 2010- καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου κάνοντας μια αναζήτηση στο επαρχιακό μητρώο γεννήσεων στο Οντάριο, διαπίστωσε ότι μόνο πέντε μωρά γεννήθηκαν με βάρος μεγαλύτερο από 6 κιλά.

«Είμαι 1,80», δήλωσε η Μπρίτνει. «Αλλά ο Τσανς είναι πολύ ψηλός και έχει ψηλή οικογένεια. Ο μπαμπάς μου είναι ψηλός. Ο αδελφός μου είναι ψηλός. Οπότε ναι, υποθέτω ότι είναι οικογενειακό».

(Πηγή: Fox News)

Δημοφιλή