ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/02/2018 18:40 EET | Updated 09/02/2018 19:31 EET

Καταδίκη του δημοσιογράφου Παπαδόπουλου μετά από μήνυση της XA

Τι λέει ο ίδιος. Τι λένε τα κόμματα

Eurokinissi

Ενόχληση και ανησυχία προκαλεί στα κόμματα η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση της οργάνωσης επειδή ως εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει τα μέλη της «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

Για το θέμα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου με ποινή φυλάκισης ενός έτους εναντίον του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, η οποία προήλθε κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει η Χρυσή Αυγή για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «είναι ανησυχητικό και προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής με ένα χρόνο φυλακή, επειδή ως εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει την εγκληματική οργάνωση ”ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους”». Και επισημαίνει ότι αυτή η απόφαση εκδόθηκε «την ίδια ώρα που δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!!», σχολιάζοντας ότι «οι ρυθμοί της Ελληνικής δικαιοσύνης, η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά, που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών. Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση».

Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σε χθεσινή του ανάρτηση στο facebook κοινοποίησε το εξής: