Κατακραυγή για τον Μαδούρο: Ετρωγε στο ακριβό εστιατόριο του Τούρκου σεφ Σαλτ Μπαέ ενώ η Βενεζουέλα πεθαίνει της πείνας

Κατακραυγή για Μαδούρο: Τρώει στο ακριβό εστιατόριο του Τούρκου σεφ Σαλτ Μπαέ ενώ οι πολίτες του πεινούν
|

Οργή προκάλεσαν στη Βενεζουέλα εικόνες με τον πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο, να τρώει σε ακριβό εστιατόριο του Τούρκου σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ (o «Salt Bae», γνωστός για τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο αλατίζει το κρέας), καθώς στη χώρα του πολλοί πολίτες αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων λόγω της κρίσης που τη μαστίζει.

Στις εικόνες φαίνεται ο Σαλτ Μπαέ να κόβει κρέας μπροστά στον πρόεδρο της χώρας και στη σύζυγό του, Σίλια Φλόρες, στο εστιατόριό του, Nusr-Et, στην Κωνσταντινούπολη. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, περίπου τα 2/3 των πολιτών της Βενεζουέλας χάνουν βάρος καθώς η έλλειψη τροφίμων επιδεινώνεται- με το κόκκινο κρέας να σπανίζει όλο και περισσότερο.

Ο Γκιοκτσέ ανέβασε τρία βίντεο από την επίσκεψη του Μαδούρο στο Instagram, αλλά τα διέγραψε αργότερα. Ωστόσο, πολλοί χρήστες των social media τα είχαν δει και πρόλαβαν να τα αποθηκεύσουν και αναπαράγουν.

Σε άλλες εικόνες ο Μαδούρο φαίνεται να καπνίζει πούρο που παίρνει από κουτί με χαραγμένο το όνομά του, και η σύζυγός του να κρατά μπλουζάκι με την εικόνα του σεφ.

Ο «Salt Bae» έχει αρκετά πολυτελή εστιατόρια σε ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και Τουρκία, και τα βίντεό του όπου εμφανίζεται να αλατίζει και κόβει κρέας με τον χαρακτηριστικό του, επιδεικτικό τρόπο.

Ο Μαδούρο και η σύζυγός του βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας στάση κατά την επιστροφή τους από την Κίνα, όπου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προσπαθούσε να προσελκύσει επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις στο Διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα έντονες, τόσο από απλούς χρήστες, όσο και από γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής και άλλων χώρων, όπως ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες κ.α.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα