ΔΙΕΘΝΕΣ
14/05/2020 20:34 EEST

Κατάρ: Εως και 51 χιλιάδες ευρώ το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας

Ο κάθε παραβάτης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

KARIM JAAFAR via Getty Images

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους στο Κατάρ από την Κυριακή για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενώ το πρόστιμο για τους παραβάτες μπορεί να φτάσει έως και 51.000 ευρώ.  

Παράλληλα, ο κάθε παραβάτης κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.  

Στη χώρα, όπου ζουν περίπου 2,75 εκατ. άνθρωποι, έχει καταγραφεί ένας σχετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ περισσότερα από 28.200 διαγνωστικά τεστ βγήκαν θετικά.  

Τα μπαρ, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα τζαμιά έχουν κλείσει, αλλά τα εργοτάξια, ιδίως αυτά που έχουν σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022, συνεχίζουν τη λειτουργία τους με την εφαρμογή κανόνων για την κοινωνική αποστασιοποίηση.  

Η κυβέρνηση αποφάσισε χθες, Τετάρτη να επιβάλει τη χρήση της μάσκας από την Κυριακή έως «μέχρι νεωτέρας», όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων QNA.  

Οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές για τους παραβάτες: έως τρία χρόνια φυλάκιση και έως 200.000 ριάλ (σχεδόν 50.900 ευρώ) πρόστιμο, διευκρίνισε το QNA.

  Οι πολίτες και οι κάτοικοι θα πρέπει να φέρουν προστατευτικό εξοπλισμό «μόλις φεύγουν από το σπίτι τους για οποιονδήποτε λόγο, με εξαίρεση την περίπτωση να οδηγεί κάποιος αυτοκίνητο και να είναι μόνος του», πρόσθεσε το QNA.   Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε σήμερα κατά 1.733 στο Κατάρ, ρεκόρ για μία μόνο ημέρα.  

Ο αριθμός των θανάτων που έχει καταγραφεί επίσημα παραμένει ωστόσο χαμηλός με 14 νεκρούς λόγω, σύμφωνα με τους ειδικούς, του νεανικού πληθυσμού και των υποχρεωτικών ιατρικών εξετάσεων για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)