Κατέρρευσε ξύλινη γέφυρα σε πάρκο της Άρτας (βίντεο)

«Λόγω φθοράς» λέει ο Δήμος.
.
.
Facebook

Αναστάτωση επικράτησε την Κυριακή στο Παραλίμνιο Πάρκο Άρτας ύστερα από την κατάρρευση ξύλινης γέφυρας, με την στιγμή να έχει καταγραφεί μάλιστα και σε βίντεο.

Πρόκειται για την γέφυρα που φτιάχτηκε με σκόπο περιπατητές και επισκέπτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νησάκι που βρίσκεται κοντά στο σημείο.

Πολίτες που είχαν επισκεφθεί το πάρκο, μόλις αντιλήφθηκαν ότι η γέφυρα βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης, άρχισαν να καταγράφουν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώσπου τελικά εκείνη κατέπεσε και τώρα τα στιγμιότυπα κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Για το περιστατικό προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής έναντι του Δήμου, οι οποίοι καταγγέλλουν έλλειψη συντήρησης.

Λόγω φθοράς», λέει ο Δήμος Αρταίων

Η κατάρρευση του γεφυριού στο Παραποτάμιο Πάρκο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους, ενώ ο Δήμος Αρταίων με ανάρτηση του είχε διευκρινίσει, ήδη αμέσως μετά την κατάρρευση (04.06) πως «το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, λόγω φθοράς».

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Facebook, επισημάνθηκαν τα εξής από τον Δήμο Αρταίων: «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί».

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr με βάση μαρτυρίες κατοίκων που επισκέπτονται την περιοχή, το γεφύρι είχε μεν σταματήσει να χρησιμοποιείται εδώ και κάποιο διάστημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια σήμανση ή ενημερωτική πινακίδα που να απαγορεύει τη διέλευση.

Μάλιστα, στο σημείο πολύ συχνά πήγαιναν για βόλτα παιδιά μαζί με τους γονείς, για να παίξουν και να ταΐσουν τις πάπιες.

Μετά την κατάρρευση της γέφυρας, τη στιγμή που στο πάρκο βρισκόταν δεκάδες μικροί και μεγάλοι, ο χώρος αποκλείστηκε και τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες. Άγνωστο παραμένει αν το συγκεκριμένο γεφύρι είχε συντηρηθεί ποτέ από την κατασκευή του μέχρι πρόσφατα.

Δημοφιλή