Κέιτ Γουίνσλετ: Παρακαλώ, ποινικοποιήστε το επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο

Η ομιλία της για τον εθισμό των νέων στα social media, παραλαμβάνοντας το Βραβείο για την ερμηνεία της στη σειρά «I Am Ruth» στα τηλεοπτικά BAFTA.
Η Κέιτ Γουίνσλετ με την κόρη της, Μία Θρίπλετον, συμπρωταγωνίστρια της, στη σειρά «I Am Ruth», στα τηλεοπτικά Βραβεία BAFTA, Κυριακή 14 Μαΐου 2023, Λονδίνο. (Photo by Alberto Pezzali/Invision/AP)
Η Κέιτ Γουίνσλετ με την κόρη της, Μία Θρίπλετον, συμπρωταγωνίστρια της, στη σειρά «I Am Ruth», στα τηλεοπτικά Βραβεία BAFTA, Κυριακή 14 Μαΐου 2023, Λονδίνο. (Photo by Alberto Pezzali/Invision/AP)
via Associated Press

Η Κέιτ Γουίνσλετ απέσπασε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου -πρώτο της τηλεοπτικό Bafta -για την ερμηνεία της στη σειρά «I Am Ruth» του Channel 4, στα τηλεοπτικά βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας, που απονεμήθηκαν την Κυριακή 14 Μαΐου, στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.

Η σειρά, που κέρδισε και το βραβείο «Best Single Drama», έχει στο επίκεντρο την επίδραση των social media στη ζωή των εφήβων, μέσα από τη σχέση μιας μητέρας και της έφηβης κόρης της, η οποία παλεύει με θέματα ψυχικής υγείας.

Στην ευχαριστήρια ομιλία της, η συγκινημένη Κέιτ Γουίνσλετ κάλεσε «τους έχοντες την εξουσία να ποινικοποιήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο».

«Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω. Δεν θέλουμε να μένουμε ξύπνιοι τρομοκρατημένοι για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Όσοι νέοι ακούνε, ζητήστε βοήθεια δεν είναι ντροπή να παραδεχτείτε ότι χρειάζεστε υποστήριξη, απλά ζητήστε τη».

«Το I Am Ruth δημιουργήθηκε για γονείς και τα παιδιά τους -για οικογένειες που αισθάνονται ότι είναι όμηροι από τους κινδύνους του διαδικτυακού κόσμου, για γονείς που επιθυμούν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους που είναι στην εφηβεία αλλά δεν μπορούν πλέον, και για νέους που έχουν εθιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις πιο σκοτεινές πλευρές τους».

Η Κέιτ Γουίνσλετ συμπρωταγωνιστεί με την κόρη της Μία Θρίπλετον, η οποία και υποδύεται την τηλεοπτική της κόρη, Φρέια. Όπως είπε στην ομιλία της, θα ήθελε να «κόψει το βραβείο στη μέση και να της το δώσει». «Το κάναμε μαζί αυτό, μικρή», είπε δακρυσμένη απεθυνόμενη στην κόρη της.

Η Γουίνσλετ απέτισε επίσης φόρο τιμής στον δημιουργό της σειράς, Ντόμινικ Σάβατζ, που δημιούργησε «το χώρο για να πούμε τις ιστορίες μας».

«Αυτό σημαίνει πολλά, καθώς σημαίνει ότι τα μικρά βρετανικά τηλεοπτικά δράματα μπορούν ακόμα να έχουν βαρύτητα», πρόσθεσε η Κέιτ Γουίνσλετ.

Με πληροφορίες από Telegraph