Κύκλωμα εμπορίας γυναικών με τετράδιο και σημειώσεις - Τις αξιολογούσαν κάθε βράδυ

«Η Ιζαμπέλα είναι τεμπέλα, η Λολίτα έβγαλε μόνο 5 ευρώ» - Γυναίκα ξενοδόχος η φερόμενη αρχηγός.
coldsnowstorm via Getty Images

Τετράδιο με σημειώσεις από την καθημερινή ανασκόπηση και αξιολόγηση των εκδιδομένων γυναικών εντόπισαν τα στελέχη του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων στα χέρια της 43χρονης φερόμενης ως εγκεφάλου του κυκλώματος, που εξάρθρωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost, σε αυτό το τετράδιο είδαν σημειώσεις όπως «Η Ιζαμπέλα είναι τεμπέλα», «Η Λολίτα έβγαλε μόνο 5 ευρώ», «Η Πάμελα πήρε 55», αλλά και σκέψεις για πιθανή επέκταση τού ωραρίου της πρωινής βάρδιας προκειμένου να «χτυπήσουν τον ανταγωνισμό».

Κατά την έρευνά τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν πως τα μέλη του κυκλώματος αλίευαν ενδιαφερόμενες κοπέλες, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, μέσω διαδικτύου, τους έδιναν υποσχέσεις για υψηλές αμοιβές και πολυτελείς συνθήκες διαβίωσης και έτσι της έπειθαν να έρθουν στη χώρα μας.

Αντ′ αυτού τις υποχρέωναν να εργάζονται σε συγκεκριμένους οίκους ανοχής και μάλιστα παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους, για να «ξεχρεώσουν» -όπως τους έλεγαν- τα έξοδα εισιτηρίων, διαμονής και διατροφής.

Δεκαπέντε ευρώ το ραντεβού χρέωναν για τις κοπέλες, που έπαιρναν όμως μόνο τα πέντε, μετά το τέταρτο ραντεβού, αφού τα κέρδη για τα πρώτα τρία έμεναν στον οίκο ανοχής. Μέσο όρο είκοσι ραντεβού έκανε κάθε μία από τις δέκα κοπέλες, που διέσωσαν οι αστυνομικοί, αλλά υπήρξε και περίπτωση που μία εκδιδόμενη έκανε πενήντα μέσα σε μία ημέρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς παρουσιάζει η 43χρονη, που κατηγορείται ως αρχηγός του κυκλώματος. Είχε συλληφθεί ξανά το 2008 ως εκδιδόμενη, αλλά από τότε φαίνεται πως αποφάσισε να γίνει επιχειρηματίας, καθώς κατέχει το 50% ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι και άλλες τρεις εταιρείες, μένει μόνιμα σε πολυτελές διαμέρισμα στη Γλυφάδα και φαίνεται πως διαχειριζόταν τις 120.000 ευρώ έσοδα που είχαν οι έξι συνεργαζόμενοι οίκοι ανοχής.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι μέλη του κυκλώματος και διέσωσαν δέκα κοπέλες, στην πλειονότητά τους από τη Βενεζουέλα.

Δημοφιλή