Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι

Οι επιστολές που τους πρόδωσαν.
Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγήθηκαν την Παρασκευή αργά το βράδυ μετά το τέλος των απολογιών τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, πρόκειται για μία αστυνομικό, μια υπάλληλο ληξιαρχείου και ένα Αλβανό υπήκοο ο οποίος φέρεται να είχε βασικό ρόλο στην ερευνώμενη από τη δικαιοσύνη υπόθεση.

Δέκα ακόμα άτομα που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Οι απολογίες συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, με ακόμα επτά κατηγορούμενους να έχουν οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Οι επιστολές που τους πρόδωσαν

Η έρευνα των αρχών κράτησε 11 μήνες, στοιχείο κλειδί για την εξάρθρωση του συμμορίας ήταν τρεις ανώνυμες επιστολές στους αδιάφθορους, με τον αποστολέα να υποστηρίζει ότι γνωρίζει την ύπαρξη του κυκλώματος και τη δράση των επίορκων αστυνομικών.

25 Φεβρουαρίου 2021

Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς του κοινού ποινικού δικαίου βγάζουν με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα τμήματα της Αθήνας. Δυο μήνες μετά ο ανώνυμος πληροφοριοδότης στέλνει νέα επιστολή.

16 Απριλίου 2021

Υπάρχουν αστείες περιπτώσεις που Αλβανοί πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον «πατέρα» τους που είναι Ρομά. Μιλάμε για γελοία πράγματα και άμα δείτε τα πρόσωπα θα καταλάβετε ότι ο αστυνόμος τα πήρε σίγουρα.

Η τελευταία επιστολή είναι τον Ιούλιο λέγοντας πως η δράση του κυκλώματος έχει επεκταθεί και εκτός Αθηνών.

12 Ιουλίου

Πριν λίγες ημέρες έσκασε μία ταυτότητα στο Δίστομο και έγινε πανηγύρι, γιατί μία εβδομάδα νωρίτερα πήγε ο Αλβανός που είχε πάρει την ταυτότητα από το Παγκράτι για να βγάλει νέα, αλλά το Μενίδι δεν πληρώθηκε και τον τσίμπησαν. Ομως πριν ακυρωθεί η ταυτότητα, τα στοιχεία πουλήθηκαν σε άλλον και αυτός πήγε Δίστομο να βγάλει ταυτότητα.

Στις ίδιες επιστολές αναφέρεται πως με τις πλαστές ταυτότητες δημιουργούσαν εταιρείες τις οποίες φόρτωναν υπέρογκα χρέη και στη συνέχεια εξαφανίζονταν χωρίς ποτέ να μπορούν να εντοπιστούν από τις αρχές.

Πηγή: dikastiko.gr

Popular in the Community