Δικηγόρος «μαϊμού» χωρίς νομικές σπουδές κέρδισε 26 υποθέσεις

Ο νεαρός άνδρας είχε το παρατσούκλι «ο πραγματικός Μάικ Ρος» προς τιμήν του διάσημου χαρακτήρα από την τηλεοπτική σειρά Suits.
ilkercelik via Getty Images

Ένας νεαρός Κενυάτης, ο Brian Mwendu Nyagi, συνελήφθη πρόσφατα επειδή υποδύθηκε ως δικηγόρος και εκπροσωπούσε πελάτες σε 26 διαφορετικές δικαστικές υποθέσεις, κέρδισε κάθε μία από αυτές, παρά το γεγονός ότι δεν είχε σπουδάσει στη νομική σχολή.

Ο νεαρός άνδρας είχε το παρατσούκλι «ο πραγματικός Μάικ Ρος» προς τιμήν του διάσημου χαρακτήρα από την τηλεοπτική σειρά Suits.

Η σύγκριση είναι δικαιολογημένη, δεδομένου ότι η Mwenda κατάφερε να εκπροσωπήσει πελάτες ενώπιον δικαστών του Εφετείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε 26 διαφορετικές υποθέσεις, κερδίζοντας την καθεμία από αυτές. Κανένας δικαστής ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε δεν υποψιάστηκε ότι δεν ήταν πραγματικός δικηγόρος, αναφέρει το Oddity Central.

Η Νομική Εταιρεία της Κένυας (LSK) άρχισε να υποπτεύεται τον Brian Mwendu μόνο μετά από καταγγελία από έναν πραγματικό δικηγόρο με το ίδιο όνομα - τον Brian Mwendu. Ο τελευταίος παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό του στην πύλη του δικηγόρου.

«Στις 5 Αυγούστου 2022, ο Brian Mwenda Ntwiga έγινε δεκτός στο Bar, η σωστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του καταγράφηκε και ένας λογαριασμός του άνοιξε στην Πύλη Advocates.

Επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο Brian Mwenda Ntwiga ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν είχε υποβάλει αίτηση για πιστοποιητικό επαγγελματία από την εισαγωγή του, γιατί εργαζόταν στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και δεν απαιτούσε πιστοποιητικό επαγγελματία».

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ο Brian Mwenda Nyagi παρατήρησε ότι τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού του είχαν αλλάξει και αφού επικοινώνησε με τη Νομική Εταιρεία της Κένυας, διαπιστώθηκε ότι κάποιος άλλος είχε παραπλανήσει τον λογαριασμό του δικηγόρου του.

Αυτός ο «κάποιος» αποδείχθηκε ότι ήταν ο ίδιος ο Brian Mwenda Nyagi, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στο σύστημα, άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ του και έκανε αίτηση για πιστοποιητικό νομικής πρακτικής.

Αφού συγκέντρωσε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία , η Ομάδα Ταχείας Αντίδρασης του Ναϊρόμπι της Νομικής Εταιρείας της Κένυας συνέλαβε τον Brian Mwenda Nyagi, κατηγορώντας τον ότι υποδύθηκε δικηγόρο.

Δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενώπιον δικαστή, αλλά η ιστορία του έχει ήδη εντυπωσιάσει μερικούς τόσο πολύ που ένας Κενυάτης μεγιστάνας προσφέρθηκε να καταβάλει εγγύηση για αυτόν, λέγοντας ότι είναι εντυπωσιασμένος με το ιστορικό του στο δικαστήριο.

Δημοφιλή