Κυβέρνηση για Λιβύη: Ξεκάθαρο ότι πρόκειται για τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα

«Ας μην βάζουμε στη πολιτική αντιπαράθεση τις Ένοπλες Δυνάμεις» ζήτησε ο Π. Μαρινάκης. Τι είπε για τον Στ. Κασσελάκη
Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα οφείλεται ο θάνατος 5 μελών της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση
Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα οφείλεται ο θάνατος 5 μελών της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση
Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκίνησε το μπρίφινγκ με το αιματηρό περιστατικό στη Λιβύη όπου χάθηκαν 5 μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, χαρακτηρίζοντας το «τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα» και εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης.

«Διαψεύδουμε ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη»

Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που δέχθηκε για αυτό το θέμα και εξήγησε ότι πρόκειται περί αυτοκινητιστικού δυστυχήματος καθώς «προφανώς η ελληνική κυβέρνηση συνέλλεξε πληροφορίες μετά από το τραγικό συμβάν.»

Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν ισχύουν οι φήμες περί μετάβασης κλιμακίου της ΕΥΠ στη Λιβύη, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και η κυβέρνηση το διαψεύδει. Ο κ. Μαρινάκης τοποθετήθηκε και μετά από ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει περίπτωση απόδοσης ευθυνών στον Νίκο Δένδια για την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς, για τις φωτογραφίες που έδειχναν ακινητοποιημένα ελικόπτερα σε πλημμυρισμένα σημεία και για την τραγωδία στη Λιβύη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι για τα περιστατικά αυτά έχουν υπάρξει διαψεύσεις, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα με τον υπουργό Άμυνας και ζήτησε να μην μπαίνουν στην πολιτική αντιπαράθεση οι Ένοπλες Δυνάμεις. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεση, δεν είναι μέσο ή εργαλείο για να κάνει κάποιος αντιπολίτευση με fake news»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε ικανοποίησης ούτε απογοήτευσης από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού ενός άλλου κόμματος»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε ικανοποίησης ούτε απογοήτευσης από οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού ενός άλλου κόμματος», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης εξηγώντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει τα πολλά καθημερινά προβλήματα και τις εισαγόμενες κρίσεις. Από εκεί και πέρα, σχετικά με τις εσωτερικές διεργασίες ενός άλλου κόμματος, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να πάρει θέση» και εξέφρασε την ευχή «να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που θα ασκεί σφοδρή κριτική αλλά χωρίς τοξικό λόγο».

«Πιστεύουμε στον διάλογο με την Τουρκία»

Αναφερόμενος στην συνάντηση που θα έχει αύριο Τετάρτη στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παύλος Μαρινάκης την χαρακτήρισε σημαντική και τόνισε ότι «πιστεύουμε στον διάλογο με την Τουρκία, σε αυτό το κλίμα διαλόγου που καλλιεργείται και το οποίο θα αξιολογείται καθημερινά» ενώ ξεκαθάρισε ότι για την Ελλάδα δεν τίθεται κανένα θέμα υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σχετικά με τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του Φρέντι Μπελέρη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για το θέμα του Φρέντι Μπελέρη, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από την ελληνική πλευρά, τόνισε ότι πλέον έχει γίνει θέμα της Ευρώπης, ενώ υπογράμμισε τις θέσεις Ελλήνων νομικών σχετικά με την μη αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, σημειώνοντας ότι το αλβανικό δικαστήριο παραβιάζει άρθρα της σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξαγγελίες που έκανε ο πρωθυπουργός από την 87 ΔΕΘ.