Κυβέρνηση για Γλυπτά Παρθενώνα: Δεν αναγνωρίζουμε στους Βρετανούς νομή, κατοχή και κυριότητα

Θέμα υψίστης σημασίας η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
NurPhoto via Getty Images

Για το θέμα των προσπαθειών της κυβέρνησης σχετικά με την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα τοποθετήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ.

«Δεν αναγνωρίζουμε νομή, κατοχή και φυσικά κυριότητα», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα Γλυπτά και τη βρετανική πλευρά, τονίζοντας παράλληλα ότι το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων είναι υψίστης σημασίας που συνδέεται άμεσα με την εθνική μας αυτοσυνειδησία.

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια επανένωσης των Γλυπτών. Δεν είναι εύκολη αυτή η προσπάθεια. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στο συγκριμένο ζήτημα και προσθέτοντας ότι στο θέμα δεν χωρά μικροπολιτική.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για το θέμα των καλλιτεχνών

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα του διορισμού των καλλιτεχνών στο Δημόσιο και για τις αλλαγές που φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου «εγείρονται μια σειρά από ζητήματα ως προς το μισθολογικό κόστος πρόσληψης καλλιτεχνών, ειδικά από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ εξήγησε ότι «το Προεδρικό Διάταγμα απλά επικύρωσε μια στρεβλή κατάσταση πολλών ταχυτήτων για την αμοιβή των καλλιτεχνών και η κυβέρνηση οδηγείται προς την κατεύθυνση της επίλυσης της στρέβλωσης αυτής αλλά και την αντιμετώπιση ενός ευρύτερου ζητήματος οργάνωσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και σε ό,τι αφορά το παρελθόν αλλά και το μέλλον».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα σχηματιστεί μία επιτροπή προσωπικοτήτων προκειμένου να καταλήξει σε προτάσεις για ζητήματα αναβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Δημοφιλή