Θεοδωρικάκος: Άλλοι 600 ειδικοί φρουροί στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής

Από τις 20 Ιανουαρίου.
.
.
Eurokinissi

Εξακόσιοι νέοι ειδικοί φρουροί θα βρεθούν στα αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου της Αττικής από τις 20 Ιανουαρίου για καθημερινές περιπολίες και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, είπε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ανέφερε ότι η κατανομή θα γίνει με βάση τα κενά σε οργανικές θέσεις, καθώς και πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες. «Η κατανομή τους θα γίνει με βάση τα κενά των οργανικών θέσεων και που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας», σημείωσε. «Αυτό αφορά και γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τις γειτονιές στα Δυτικά Προάστια και ειδικά στις περιοχές που κάνουμε συχνά ειδικές επιχειρήσεις, Ζεφύρι, Λιόσια, Μενίδι και σε νέες δυναμικές περιοχές του λεκανοπεδίου που έχουν πολύ αστικό πληθυσμό και μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης».

Αναφερόμενος στον Έβρο, τόνισε ότι τις πρώτες 9 ημέρες του Ιανουαρίου 2.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Όπως είπε, η ΕΛΑΣ συνέλαβε 25 διακινητές, ενώ επανέλαβε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του Έβρου. Τόνισε επίσης ότι προχωρά άμεσα η κατασκευή 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα έρθει η κοινή υπουργική απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου. «Στόχος είναι να συνεχίσουμε και στα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δημοφιλή