Κι όμως, το ένα έκτο των μιλένιαλς θα θυσίαζε το σεξ για σκρολ στο κινητό

Ερευνα ανακάλυψε πόσοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στα γκάτζετ σε σχέση με άλλα πράγματα στην ζωή τους.
.
.

Τι είναι πιο εθιστικό: το σεξ ή το κινητό μας; Και τα δύο έχουν την ικανότητα να παράγουν μια δόση χημικών ουσιών που ενισχύουν την ευχαρίστηση στον εγκέφαλο (και σε άλλες περιοχές), οπότε αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη επιλογή.

Αλλά για κάποιους, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Ενας στους έξι μιλένιαλς (16%) λέει ότι θα μπορούσε να παραιτηθεί από το σεξ αλλά όχι από το smartphone - περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα.

Η έρευνα που διεξήχθη σε 2000 άτομα, από τον ασφαλιστικό φορέα, insurance2go, είχε ως στόχο να ανακαλύψει πόσοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στα γκάτζετ σε σχέση με άλλα πράγματα στην ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο οι μιλένιαλς που είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τον ρομαντισμό υπέρ της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, οι Gen Z (δηλαδή ηλικίας 18-24 ετών) δεν έχουν πρόβλημα να θυσιάσουν ένα βραδινό ραντεβού (ανεξάρτητα από το αν περιέχει σεξ ή όχι) με τον σύντροφό τους, αν αυτό σημαίνει να συνεχίσουν να κρατούν το κινητό τους - με περισσότερους από ένας στους πέντε (21%) να είναι πρόθυμοι να το πράξουν.

Περισσότερες γυναίκες θα επέλεγαν το κινητό τους παρά το σεξ - αν και αυτό θα μπορούσε να πει περισσότερα για την ποιότητα του σεξ που κάνουν - με το 16% να δηλώνει ότι προτιμά να κρατάει ανά χείρας το κινητό παρά να έρθει σε περιπτύξεις με κάποιον σύντροφο σε σύγκριση με το 11% των ανδρών.

Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, οι κάτοικοι του Μάντσεστερ είναι πιθανότερο να εγκαταλείψουν το σεξ αντί το smartphone, με σχεδόν έναν στους πέντε (18%) να παραδέχεται ότι θα το έκανε, αλλά μόνο το 9% αυτών που ζουν στο Εδιμβούργο είναι πρόθυμοι να το πράξουν. Ωστόσο, περισσότεροι από ένας στους πέντε (22%) είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τις βραδιές ραντεβού για να συνεχίσουν να κάνουν σκρολ.

Όλα αυτά είναι αρκετά κατανοητά, λέει η ειδικός στις σχέσεις, Μαρτίνα Μέρσερ. «Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε ότι μερικοί μιλένιαλς θα προτιμούσαν το smartphone από ένα φυσικό ραντεβού, αλλά δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει και πολύ», λέει.

«Οι μιλένιαλς έχουν απεριόριστα 24ωρη πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα και στο διαδίκτυο για όλη την ενήλικη ζωή τους. Το να ζητάς από κάποιους να το αγνοήσουν είναι σαν να τους ζητάς να μην αναπνέουν ».

Δέκα πράγματα που οι Βρετανοί θα θυσίαζαν για το κινητό τους

1. Γκέιμς κοσνόλας (38%)

2. Να πάνε στο γυμναστήριο (29%)

3. Να βάλουν μεικ-απ (26%)

4. Το αλκοόλ (23%)

5. Να αθληθούν (22%)

6. Στρίμινγκ υπηρεσίες (18%)

7. Τέικαγουέϊ και παρακολούθηση αγώνων (και για τα δυο17%)

8. Βραδινά ραντεβού (16%)

9. Σοκολάτα (15%)

10. Σεξ (14%)

Πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν βιώσει «πολλά, διαφορετικά κι απανωτά συναισθημάτων καθώς απόλαυσαν τη συγκίνηση του ”κυνηγιού” σε ένα ασφαλές περιβάλλον και η μεταφορά του στον πραγματικό κόσμο μπορεί να φαίνεται σαν ένα τεράστιο ρίσκο», προσθέτει η Μέρσερ. «Απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια, σωματικά και ψυχικά, υπάρχει και η πιθανότητα απόρριψης και αποτυχίας.

Εκτός από αυτό, πολλοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παραμείνουν σε επικοινωνία, για να νιώσουν μέρος μιας ομάδας, για να επικυρώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η διακοπή αυτού μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται απομονωμένοι».

Λοιπόν, ποιο θα προτιμούσαμε να εγκαταλείψουμε: το σεξ, τα ραντεβού ή το πολύτιμο κινητό μας;