Κιμ Καρντάσιαν: Θα πληρώσει περισσότερα από 1 εκατ. $ για παράνομη προώθηση κρυπτονομίσματος

Η τηλεπερσόνα ούτε παραδέχτηκε ούτε διέψευσε τα ευρήματα της ρυθμιστικής αρχής, όπως ανέφερε η SEC.
via Associated Press

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - SEC - κατηγόρησε την Κιμ Καρντάσιαν για διαφήμιση του EthereumMax στη σελίδα της στο Instagram.

Η Καρντάσιαν έλαβε το ποσό των 250.000 δολάρια σε αντάλλαγμα για τη διαφήμιση του κρυπτονομίσματος, χωρίς να αποκαλύψει ότι πληρώθηκε για να το κάνει, αναφέρει το CNBC.

Η τηλεπερσόνα, θα πληρώσει 1,26 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την ποινή που της επέβαλε η SEC, η οποία κατηγόρησε την τηλεπερσόνα και επιχειρηματία ότι παραβίασε το νόμο, διαφημίζοντας το κρυπτονόμισμα χωρίς να αποκαλύψει ότι πληρώθηκε για την προώθηση.

Στην ανάρτηση αυτή, η Καρντάσιαν συμπεριέλαβε το hashtag #ad - σημείωνε δηλαδή ότι επρόκειτο για διαφημιστικό περιεχόμενο - αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε πληρωθεί για την προώθηση του κρυπτονομίσματος.

«Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές», δήλωσε ο Gary Gensler, πρόεδρος της SEC, σε δελτίο τύπου.

Οι εκπρόσωποι της Καρντάσιαν δε σχολίασαν σχετικά.

Η Καρντάσιαν, της οποίας η αξία αποτιμάται στα 1,8 δισ. δολ.,θα συνεργαστεί επίσης στην συνεχιζόμενη έρευνα της Επιτροπής.

Από την πλευρά της η τηλεπερσόνα ούτε παραδέχτηκε ούτε διέψευσε τα ευρήματα της ρυθμιστικής αρχής, όπως ανέφερε η SEC.

Το EthereumMax έχει χάσει περίπου το 97% της αξίας του από τις αρχές του Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το EthereumMax δεν έχει καμία σχέση με το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στη σχετική αγορά, όπως σημειώνεται και στην αγωγή.