Κινδυνεύουν να χάσουν τους τίτλους τους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Οι κάτοικοι του Σάσεξ θέλουν να αφαιρεθεί το βασιλικό όνομα του ζευγαριού - Το αίτημα με τις περίπου 4.000 υπογραφές.
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι κινδυνεύουν να χάσουν τους τίτλους τους.
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι κινδυνεύουν να χάσουν τους τίτλους τους.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ κινδυνεύουν να χάσουν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, αντίστοιχα. Ενα συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην βρετανική πόλη Μπράιτον στο ανατολικό Σάσεξ, αναμένεται να συζητήσει αυτό το ζήτημα μετά από αίτημα που καλεί για αφαίρεση του των τίτλων του ζευγαριού.

Το αίτημα, που έχει συγκεντρώσει περίπου 4.000 υπογραφές, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπράιτον & Χόου, τον περασμένο Ιούλιο και γράφει:

«Εμείς οι υπογράφοντες του αιτήματος του δημοτικού συμβουλίου Brighton & Hove, απορρίπτουμε τη χρήση των τίτλων ”Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ” από τους Χένρι (Χάρι) Γουίνσδορ και Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ, ως ηθικό λάθος και ασέβεια προς την κομητεία του ανατολικού Σάσεξ. Ως κάτοικοι του Μπράιτον & Χόου, καλούμε το Συμβούλιο να μην αναφέρεται σε αυτά τα άτομα με τίτλους που πιστεύουμε ότι είναι εντελώς μη δημοκρατικοί και συμβολικοί για την καταπίεση του κοινού από την ελίτ. Το Συμβούλιο του Μπράιτον δεν θα προσκαλέσει, δεν θα διασκεδάσει, δεν θα φιλοξενήσει αυτά τα άτομα, δεν θα τους συμπεριφερθεί ιδιαιτέρως, παρά μόνο όπως συμπεριφέρεται στους απλούς πολίτες».

Το βασιλικό ζευγάρι έλαβε τους τίτλους από τη βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, λίγο μετά τον γάμο του τον Μάϊο του 2018. Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας, έγραφε: «Ο πρίγκιπας Χάρι θα ονομάζεται Δούκας του Σάσεξ και η Μαρκλ μετά τον γάμο, Δούκισσα του Σάσεξ. Η Αυτού Μεγαλειότης είναι η μοναδική που μπορεί να αφαιρέσει τον τίτλο, αν το επιθυμεί.

Ο Τόμας Μέις-Αρτσερ-Μιλς, ιδρυτής της κοινότητας Βρετανών φιλομοναρχικών, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror, ότι είναι σοκαρισμένος με την ύπαρξη του αιτήματος. «Είμαστε απογοητευμένοι με τον αριθμό των υπογραφών που έχει συγκεντρώσει το εν λόγω αίτημα», είπε. «Αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει ότι το Μπράιτον & Χόου είναι μια εστία δημοκρατικών αντιφρονούντων. Αυτό το αίτημα δείχνει απόλυτη περιφρόνηση προς το Στέμμα, για να μην αναφέρουμε την έλλειψη σεβασμού προς και για τη βασιλική οικογένεια, οικογένεια που κάθε χρόνο αναλαμβάνει χιλιάδες δεσμεύσεις για λογαριασμό του έθνους. Αυτό το αίτημα στερείται κάθε πραγματικής ουσίας και ευφυούς συλλογισμού».

Πηγή: Elle