Κινέζα influencer πόζαρε δίπλα σε νεκρό λευκό καρχαρία και στη συνέχεια τον έφαγε

Στην Κίνα οι λευκοί καρχαρίες ανήκουν στα προστατευόμενα είδη. Η παράνομη κατοχή τους μπορεί να οδηγήσει σε κάθειρξη έως δέκα χρόνων.
.
.
Twitter

Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρίσκεται μια Κινέζα influencer μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τη δείχνει να ψήνει και να τρώει λευκό καρχαρία.

Το βίντεο δείχνει τη vlogger, που είναι γνωστή ευρέως με το ψευδώνυμο Tizi, να απολαμβάνει το ψάρι που σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης Ναντσόνγκ είναι λευκός καρχαρίας.

«Μπορεί να μοιάζει άγριος, όμως το κρέας του είναι πραγματικά πολύ τρυφερό» λέει η ίδια ενώ δαγκώνει μεγάλα κομμάτια από το ψημένο στα κάρβουνα κρέας, σε ένα βίντεο που πόσταρε στα μέση Ιουλίου.

Στο βίντεο, το οποίο αργότερα και λόγω της κατακραυγής διαγράφηκε, η ίδια φαίνεται να ξαπλώνει δίπλα στο ψάρι σε μια προσπάθεια να δείξει πόσο μεγάλο ήταν. Στη συνέχεια, ο καρχαρίας κόπηκε σε κομμάτια, μαριναρίστηκε και ψήθηκε σε μπάρμπεκιου.

Οι λευκοί καρχαρίες έχουν καταταχθεί από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης στα ευπαθή είδη - ένα βήμα πριν χαρακτηριστούν απειλούμενα.

Οι πληθυσμοί τους βρίσκονται σε διαρκή απειλή τις τελευταίες δεκαετίες ιδίως για τα πτερύγιά τους και λόγω της αλιείας με παραγάδι.

Στην Κίνα ανήκουν στα προστατευόμενα είδη. Η παράνομη κατοχή τους μπορεί να οδηγήσει σε κάθειρξη έως δέκα χρόνων.

Η ενέργεια της influencer προκάλεσε οργή στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ο Guardian

«Μένω εμβρόντητος με το ότι μια σελέμπριτι του ίντερνετ μπορεί να τρώει ένα προστατευόμενο ζώο απροκάλυπτα μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων» έγραψε ένας χρήστης στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτοί οι ακαλλιέργητοι καπηλευτές της δημόσιας προσοχής θα πέσουν πολύ χαμηλά για να προσελκύσουν τα βλέμματα» ανέφερε άλλος.

Η ίδια, πάντως, η Τίζι, ανέφερε σε τοπικά μέσα πως βρήκε τον καρχαρία μέσω «νόμιμων οδών», αν και η τοπική υπηρεσία τη διέψευσε λέγοντας πως οι ισχυρισμοί της «είναι μη συμβατοί με την πραγματικότητα» και πως την έρευνα έχει αναλάβει η αστυνομία.

Προς στιγμήν, άγνωστο είναι αν στην Τίζι η οποία έχει σχεδόν 8 εκατομμύρια ακόλουθους , θα της ασκηθεί δίωξη.