Κιβωτός του Κόσμου: Φύλλο και φτερό καταθέσεις και περιουσίες του πατέρα Αντώνιου και των επικεφαλής

Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράνομος πλουτισμός.
Facebook

Έρευνα στα οικονομικά, κινητή και ακίνητη περιουσία, του πατήρ Αντωνίου και του στενού του περιβάλλοντος, στην «Κιβωτό του Κόσμου» ξεκινά η Αρχή Καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής της, ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη.

Η έρευνα διατάχθηκε με αφορμή τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορά την προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν τυχον πλουτισμό των μελών της οργάνωσης σε βάρος της. Αν δηλαδή χρήματα που δίδονταν απο δωρεές για την βοήθεια των παιδιών και γενικότερα για την βοήθεια των παιδιών που φιλοξενούνταν, κατέληγαν (μέρος αυτών) στις τσέπες των προσώπων αυτών.

Για αυτό το λόγο αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και να ελεγχθούν τα κτηματολόγια των υπευθύνων, ώστε να διαπιστωθεί αν τυχόν καταθέσεις ή ακίνητα έχουν αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο και οχι με χρήματα που προορίζονταν για άλλους σκοπούς.

Παράνομο

Άλλωστε σε μια τέτοια περίπτωση (εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο) θα πρόκειται για αδικήματα (π.χ υπεξαίρεση) σε βάρος της Κιβωτού απο πρόσωπα που ειχαν επιφορτιστεί με την προάσπιση των συμφερόντων της και κυρίως των σκοπών της. Απλώς γιατί τα χρήματα αυτά – των δωρητών- προορίζονταν για την βοήθεια των παιδιών και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού της Κιβωτού.

Δημοφιλή