Κιβωτός του Κόσμου: Ερευνα για 4 κακουργήματα για τον πατέρα Αντώνιο

Αλλα 10 άτομα στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.
|
.
.
Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς ξεκινά έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του πατέρα Αντωνίου.

Εισαγγελική παραγγελία προς την οικονομική αστυνομία για τη διερεύνηση τεσσάρων κακουργηματικών πράξεων (απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή) έδωσε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνουν συνολικά 11 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:

-Φορολογικός έλεγχος στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία
-Διαχειριστικός έλεγχος και γνωστοποίηση της έκβασης του
-Ερευνα για το αν έχουν δοθεί επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους προς την Κιβωτό
-Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών προσώπων

Αφαντος

Άγνωστο παραμένει που βρίσκεται και τι θα πράξει ο πατήρ Αντώνιος, ενώ σε βάρος του υπάρχει ήδη εισαγγελική απόφαση που ορίζει ότι ο πρώην υπεύθυνος της ΜΚΟ πρέπει να απομακρυνθεί από όλες τις δομές της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα εξέπνευσε η προθεσμία που δόθηκε από την Εισαγγελία προκειμένου να εγκαταλείψει τη δομή της «Κιβωτού», ενώ στη δομή ισχυρίζονται ότι έχουν τρεις ημέρες να τον δουν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, εκτιμάται ότι ο πατήρ Αντώνιος έχει ήδη φύγει από το σπίτι στελέχους της δομής όπου πιθανολογείται πως βρήκε προσωρινή φιλοξενία μαζί με την πρεσβυτέρα.

Από τη στιγμή που θα πάρει στα χέρια του την εισαγγελική απόφαση, υποχρεούται να αποχωρήσει από τη δομή μέσα σε τρία 24ωρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία δεν έχει την υποχρέωση να βρίσκεται έξω από κάθε δομή της «Κιβωτού» αλλά μπορεί να επέμβει μόνο εάν κάποιος υπάλληλος καλέσει και ενημερώσει πως ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται μέσα σε κάποια δομή.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου υποστηρίζουν ότι ακόμα δεν του έχει επιδοθεί η διάταξη και ότι από τη στιγμή που θα του κοινοποιηθεί έχει περιθώριο τριών ημερών για να απομακρυνθεί από τον χώρο. Το ίδιο ισχύει και για τρεις στενούς συνεργάτες του, αλλά όχι για την πρεσβυτέρα, η οποία δεν έχει σε βάρος της καταγγελίες, οπότε μπορεί και στο διαμέρισμα να μένει και τις δομές να επισκέπτεται.

Πηγή: Dikastiko.gr

Πήγαινε στην αρχική σελίδα