Πυρπόλησαν όχημα της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο Ιταλός ΥΠΕΞ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.
.
.
Eurokinissi

Σύνδεση με την απεργία πείνας ιταλού αναρχικού βλέπουν οι ερευνητές της ασφάλειας πίσω από τον εμπειρισμό αυτοκινήτου το οποίο ανήκει σε διπλωματική υπάλληλο, τοποθετημένη στην Αθήνα.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο, που ήταν στο ισόγειο της οδού Μπλέσσα, στην περιοχή του Παπάγου. 18 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες πριν επεκταθούν στο κτίριο ή σε διπλανά σταθμευμένα οχήματα.

Στο σημείο εντόπισαν υπολείμματα από ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσανάμματα, που θεωρούν ότι ήταν τα τμήματα του εμπρηστικού μηχανισμού.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος αναφέρει, οτι επικοινώνησε με την Ιταλίδα Πρέσβη Σουζάνα Σλέιν στην Αθήνα για να της εκφράσει την αλληλεγγύη του. Αναφέρει επίσης ότι σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον Κ. Μητσοτάκη.

Καταδικάζει την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ

Σεανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα