ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/01/2019 09:48 EET | Updated 24/01/2019 18:08 EET

Με πανό εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών «στόλισε» την Ακρόπολη το ΚΚΕ

Στα ελληνικά και στα αγγλικά.

EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με δύο τεράστια πανώ στον βράχο της Ακρόπολης, το ΚΚΕ διαφημίζει την αντίθεσή του για την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί από την Βουλή κατά την ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. 

«Οχι στη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, όχι στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό» διαμηνύει το ΚΚΕ στο ένα από τα δύο πανώ και στο άλλο μεταφράζει το σύνθημά του στα αγγλικά. 

Η συζήτηση στην Βουλή, που άρχισε την Τετάρτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς έχουν ζητήσει τον λόγο 145 βουλευτές. Από την ομάδα των πολιτικών αρχηγών που θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους θα απουσιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, διότι το Ποτάμι έχασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του μετά την αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέρριψε την εισήγηση συνεργατών του για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψηφοφορίας είναι προεξοφλημένο, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο Αλέξης  Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα. 

Γραπτή δήλωση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών αναμένεται να κάνει ο Κώστας Καραμανλής. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας, με αποτέλεσμα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία και ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.