ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2019 08:21 EET

«Φρούριο» το Σύνταγμα: «Νεκρές» ζώνες, «φράχτες» από κλούβες και περιπολίες στον Εθνικό Κήπο

Οι έκτακτες ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Απροσπέλαστο θα είναι από αργά το μεσημέρι και μετά το κέντρο της Αθήνας, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας, που θα είναι δρακόντεια. Η Αστυνομία θα μετατρέψει τη Βουλή σε «φρούριο»

Σε συσκέψεις που έγιναν στη ΓΑΔΑ αποφασίστηκε να περικυκλωθεί η Βουλή από κλούβες των ΜΑΤ και να δημιουργηθούν «νεκρές ζώνες». Αναλυτικότερα, φραγμοί με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχουν σε τέσσερα σημεία περιμετρικά του κοινοβουλίου: Στα «λουλουδάδικα» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στην Ηρώδου Αττικού από την πίσω πλευρά της Βουλής, στο Ζάππειο επί της λεωφόρου Αμαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας. Από το ύψος των «λουλουδάδικων», έως την είσοδο από όπου μπαίνουν τα αυτοκίνητα των βουλευτών επί της βασιλίσσης Σοφίας, θα δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη», προκειμένου να λαμβάνει χώρα απρόσκοπτα η είσοδος και η έξοδος από τη Βουλή. Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθεί και το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποτελέσει το υπουργείο το «plan b», για ταραξίες, όταν αυτοί διαπιστώσουν  ότι λόγω των αυξημένων δυνάμεων είναι αδύνατη η εισβολή τους στο κοινοβούλιο.

Στα σκαλάκια του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά διπλές διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ περιπολίες θα κάνουν ακόμα και μέσα στον Εθνικό Κήπο άντρες της Ασφάλειας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αυξημένες θα είναι και οι περιπολίες περιμετρικά των Εξαρχείων, καθώς κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής σημειώθηκαν πολλές επιθέσεις με στόχο άτομα που είτε προσέρχονταν είτε έφευγαν από τη συγκέντρωση του Συντάγματος. 

Οι έκτακτες ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Λόγω των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην Πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας)

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παρακαλούνται από την Αστυνομία οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.