Κούριερ άφησε δέμα 10 κιλών πάνω σε καροτσάκι όπου κοιμόταν μωρό

«Συγχαρητήρια.Συνθλίψατε ένα μωρό που κοιμόταν στο καρότσι με δέμα 10kg και δεν ντρέπεστε!" έγραψε η μητέρα.Ο υπάλληλος πήγε κλαίγοντας με λουλούδια και γλυκά να ζητήσει συγγνώμη.
instagram
instagram
instagram

Σίγουρα είναι κάπως άβολο και προφανώς προβληματικό όταν ένας υπάλληλος εταιρείας κούριερ πηγαίνει για μια παράδοση και δεν βρίσκει τον παραλήπτη. Να φύγει μαζί με το δέμα; Να περιμένει λίγο; Να το αφήσει σε γείτονα ή έξω από την πόρτα;

Όλα αυτά είναι σίγουρα λογικοί προβληματισμοί και προφανώς πιθανές, λογικές λύσεις.

Αυτό που σίγουρα δεν είναι καθόλου λογικό, είναι να αφήσει ένα δέμα με τρόφιμα βάρους 10 κιλών πάνω σε καρότσι όπου κοιμάται ένα βρέφος.

Κι όμως, αυτό έκανε ο υπάλληλος μιας εταιρείας.

Η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με τους Times, αναφέρει πως είχε αφήσει το βρέφος της σε ένα καροτσάκι έξω από την μπροστινή πόρτα, όπως συνηθίζεται στη Σουηδία, και έμεινε έκπληκτη βρίσκοντας ένα μεγάλο χάρτινο κουτί από υπηρεσία παράδοσης ειδών παντοπωλείου, πάνω από το παιδί.

Σε ανάρτησή της στο Instagram που συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία σχολίασε: «Συγχαρητήρια...Συνθλίψατε ένα μωρό που κοιμόταν στο καρότσι του με ένα δέμα 10 κιλών και δεν ντρέπεστε. Δόξα τω Θεώ το μωρό είναι καλά! Ποτέ ξανά!”.

Σημειώνεται πως η πρακτική οι γονείς να αφήνουν τα μωρά μόνα τους έξω είναι αρκετά διαδεδομένη στη Σουηδία και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες, ακόμη και σε με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Οι γονείς παραδοσιακά ενθαρρύνονται να εκθέτουν τα βρέφη τους στον καθαρό αέρα με την πεποίθηση ότι κοιμούνται περισσότερο και αναπτύσσουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Ωστόσο, υπάρχουν ελάχιστα πειστικά στοιχεία ότι αυτό κάνει τα παιδιά πιο υγιή.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την ανάρτηση της μητέρας, μια blogger, η Καμίλα Τζερβάιντ έγραψε για το θέμα στον ιστότοπό της Bloggbevakning λέγοντας πως η μητέρα κάλεσε την υπεύθυνη εταιρεία logistics που ήθελε να της προσφέρει αποζημίωση για τον παραλίγο τραυματισμό -ή και χειρότερα- του παιδιού της...250 σουηδικές κορόνες (22 ευρώ).

Η εταιρεία, σύμφωνα με την Telegraph, ανέφερε πως ο υπάλληλός σοκαρίστηκε όταν ενημερώθηκε για το λάθος. «Όταν κανείς δεν άνοιξε, ο οδηγός θέλησε να αφήσει το δέμα στο κατώφλι, αλλά σκέφτηκε ότι η επιφάνεια ήταν πολύ υγρή...Έτσι σκέφτηκε ότι το καρότσι ήταν καταλληλότερο. Δεν είδε το μωρό. Η μητέρα μας κάλεσε αμέσως και επικοινωνήσαμε με τον οδηγό...Λυπήθηκε πολύ για το όλο θέμα. Πήγε πίσω και ζήτησε συγγνώμη με λουλούδια και πραλίνες. Ήθελε επίσης να μάθει πώς ήταν το παιδί».

Σε νέα ανάρτηση η μητέρα ανέφερε ότι κούριερ «σχεδόν έκλαιγε» όταν χτύπησε την πόρτα της για να της ζητήσει συγγνώμη.

Δημοφιλή