Κορυδαλλός - Greek Mafia: Η εκτέλεση, τα συμβόλαια θανάτου και οι νέες έρευνες

Οι επόμενες κινήσεις των αστυνομικών αρχών μετά τη διπλή εκτέλεση το βράδυ της Τετάρτης.
Σάββατο 29 Απριλίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Σάββατο 29 Απριλίου 2023 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
EUROKINISSI

Τη διασύνδεση της Greek Mafia και το ενδεχόμενο πίσω από την διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό να κρύβονται συμβόλαια θανάτου δείχνουν οι έρευνες των Αρχών.

Ήδη, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η υπόθεση φαίνεται να αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας και διπλό συμβόλαιο θανάτου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, χρησιμοποιήθηκαν δύο καλάσνικοφ.

Το παραπάνω προκύπτει καθώς στο σημείο της εκτέλεσης βρέθηκαν πάνω από 40 βολίδες (σ.σ. ο γεμιστήρας ενός καλάσνικοφ χωράει μέχρι 32 φυσίγγια), σύμφωνα με την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN. Επίσης, το αυτοκίνητο του θύματος ήταν θωρακισμένο, κάτι το οποίο φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες και για αυτό χρησιμοποιήθηκαν τόσο ισχυρά όπλα.

Πρόσωπο της νύχτας και δράστης «οπαδικής» δολοφονίας

Το ένα από τα δύο θύματα είναι πολύ γνωστό πρόσωπο στη νύχτα, με το όνομά του να έχει εμπλακεί και σε άλλη δολοφονία -καθώς ήταν βασικός ύποπτος για άλλο συμβόλαιο θανάτου που επίσης σχετιζόταν με τη νύχτα.

Ωστόσο, το βράδυ της εκτέλεσης δεν είχε μαζί του φρουρά και επάνω του δεν βρέθηκε όπλο, με τις αστυνομικές Αρχές να εξετάζουν το όχημά του για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια ειδική κρύπτη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο συγκεκριμένος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία φιλάθλου στο Λαύριο, ενώ θεωρείται και ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας, με το προσωνύμιό του να είναι το «ταξιτζής».

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Ανοίγουν φάκελοι συμβολαίων θανάτου
Σε κάθε περίπτωση στο βαρύ παρελθόν των θυμάτων και τη συνεργασία τους με μεγάλα ονόματα της νύχτας που έχουν δολοφονηθεί και είχαν σχέση με το εμπόριο καυσίμων στρέφουν τις έρευνες τους οι αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το Star.

Ειδικότερα, ο Ρ.Β. στο παρελθόν είχε εμφανιστεί δημόσια στο πλευρό γνωστού βαρυποινήτη που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι. Ο κουνιάδος του Μ.Δ. ήταν άνθρωπος γνωστού εμπόρου καυσίμων που γάζωσαν εκτελεστές στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Νέος κύκλος αίματος;

«Το κακό είναι με αυτή τη δολοφονία ότι δείχνει να αρχίζει ένας νέος κύκλος αίματος. Νέες δολοφονίες όπου αυτό σίγουρα σημαίνει ότι κάπου θα επιστραφεί, διότι έτσι γίνεται με τη Greek Mafia, ο ένας σκοτώνει τον άλλο» ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Οι Αρχές όπως αναφέρουν πληροφορίες είναι έτοιμες να ανοίξουν ξανά τους φακέλους τεσσάρων συμβολαίων θανάτου. «Έχουμε να κάνουμε με μπουμπούκια της νύχτας, τα οποία έχουν ένα πλούσιο ποινικό μητρώο που απαρτίζεται από δολοφονίες, εκτελέσεις, κυκλώματα της Greek Mafia και της νύχτας από λαθρεμπόριο καυσίμων», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή