Κορυδαλλός: 60 σφαίρες έριξαν οι εκτελεστές με τα καλάσνικοφ

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών από τον Κορυδαλλό μέχρι την περιοχή του Σκαραμαγκά.
.
.
Eurokinissi

Στοιχεία, που θα τους βοηθήσουν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της διπλής μαφιόζικης εκτέλεσης στον Κορυδαλλό, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, τα οποία έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Η έρευνά τους γίνεται σε τρία διαφορετικά πεδία. Το πρώτο έχει ως κέντρο το σημείο της δολοφονίας, επί της οδού Σοφίας Βέμπο.

Σε μία ακτίνα αρκετών εκατοντάδων μέτρων αναζητούν μαρτυρίες από κατοίκους και υλικό από κάμερες ασφαλείας, που πιθανά κατέγραψαν το τζιπ και τους εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών από τον Κορυδαλλό μέχρι την περιοχή του Σκαραμαγκά, με την ελπίδα να αντλήσουν και από εκεί στοιχεία.

Οι κακοποιοί στάθμευσαν το όχημα σε ένα εγκαταλελειμμένο τούνελ, λίγο πριν από τη Λίμνη Κουμουνδούρου, και το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Αξιωματικοί με εμπειρία θεωρούν ότι επέλεξαν με μεγάλη προσοχή το συγκεκριμένο σημείο, καθώς είναι απομονωμένο και δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας.

Εκεί είναι δεδομένο ότι προγενέστερα είχαν σταθμεύσει άλλα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήσαν για να εξαφανιστούν.Το τρίτο πεδίο είναι το σημείο απ’όπου είχαν κλέψει το τζιπ. Ελπίζουν εκεί να βρουν κάποιο στοιχείο, που θα τους βοηθήσει στην έρευνά τους.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας εκτιμούν πως στη διπλή εκτέλεση συμμετείχαν τουλάχιστον τρία άτομα: ο οδηγός του τζιπ και οι δύο εκτελεστές, αλλά δεν θεωρούν απίθανο να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα, χωρίς όμως να έχουν δεδομένα μέχρι αυτήν την ώρα.

Το σίγουρο είναι πως οι δύο οπλισμένοι με καλάσνικοφ άδειασαν τα πολεμικά όπλα στους στόχους τους. Εξήντα κάλυκες εντόπισαν σε διάφορα σημεία οι αστυνομικοί, 44 εκ των οποίων γύρω από το θωρακισμένο αυτοκίνητο τού 38χρονου θύματος.

Ο οδηγός με τον 31χρονο γαμπρό του επέστρεψαν λίγο μετά τις έντεκα τη νύχτα της Τετάρτης και ο συνοδηγός κατέβηκε, για να ανοίξει την γκαραζόπορτα. Τότε οι εκτελεστές έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Ο 31χρονος έτρεξε στο υπόγειο γκαράζ με έναν από τους δράστες να τον ακολουθεί και να συνεχίζει τα πυρά.