ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/07/2019 19:13 EEST

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πιστεύω στη συνέχεια του κράτους

Εργα που θα σχεδιαστών για τα επόμενα 15 χρόνια, στο σχεδιασμό της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

HuffPost Greece

«Πιστεύω στη συνέχεια του κράτους. Πιστεύω στη συνέχεια της δημόσιας διοίκησης. Εκεί που θα βρούμε πράγματα που έγιναν σωστά, θα τα συνεχίσουμε. Εκεί που έχουμε διαφωνίες, θα αλλάξουμε αρκετά πράγματα,» ανέφερε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος παρέλαβε σήμερα από τον απερχόμενο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις
υποδομές. Το έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος
Μητσοτάκης, οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα αυτό και από αυτό θα κριθούμε. Διότι ωραία είναι τα προγράμματα, όταν είσαι στην αντιπολίτευση, αλλά η εφαρμοσμένη πολιτική πολλές φορές δημιουργεί αρκετά εμπόδια. Και σε αυτό θα κριθούμε,» τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός, επισημαίνοντας ότι «προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων.

Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα, που πρέπει να γίνουν. Όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας και να μη λέμε λόγια στον αέρα. Αυτό, το οποίο εμείς πιστεύουμε, είναι ότι τα σημαντικά έργα υποδομών πρέπει να γίνονται με ορίζοντα πενταετίας, δεκαετίας και δεκαπενταετίας.

Διότι τα πολύ μεγάλα έργα, είναι έργα τα οποία μπορεί να τα ξεκινήσει και να τα οραματιστεί μια Κυβέρνηση, μπορεί να δημοπρατηθούν και να συμβασιοποιηθούν από μια άλλη Κυβέρνηση και μπορεί να ολοκληρωθούν μετά από χρόνια. Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε το κακό παράδειγμα ο μέσος όρος εκτέλεσης των έργων να τραβάει πολύ και για αυτό έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις -και θα χρειαστούμε και την βοήθεια της αντιπολίτευσης- πώς μπορούμε αυτά να τα διορθώσουμε.»