ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
09/07/2019 19:03 EEST

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση – συντονισμός, επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Επιδιωκόμενος στόχος σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.

HuffPost Greece

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, με υπουργό τον Χάρη Θεοχάρη και υφυπουργό τον Μάνο Κόνσολα, θα βασιστεί στο σχέδιο που ήδη έχει επεξεργαστεί από μήνες η Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Θανάση Θεοχαρόπουλο, προς τον νέο, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «οτουρισμός είναι εθνική υπόθεση. Δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες. Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, με εμφανή και μετρήσιμη συνεισφορά σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο νέος υπουργός σημείωσε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα, έχει χαραγμένες βαθιές ρίζες και είναι κάτι παραπάνω από αριθμούς, αφού η φιλοξενία αποτελεί ελληνική αξία από τα αρχαία χρόνια. Επισήμανε δε, ότι ο τουρισμός έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς και τους κλάδους της οικονομίας και γενικότερα στην κοινωνία.

Οριοθετώντας τους άξονες της πολιτικής που θα εφαρμοσθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον τομέα του τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες. Ανέφερε επίσης, ότι η συνεργασία με όλους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη αποτελεσμάτων και αυτό θα επιδιωχθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία στον τουρισμό.

Επιδιωκόμενος στόχος σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη είναι ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος, ώστε η χώρα να επιτύχει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη 4%. Ο στόχος αυτός θα στηριχθεί με δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας με απώτερο σκοπό την προσέλκυση και τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Από την πλευρά του, ο νέους υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, ανέφερε ότι «οι προκλήσεις είναι τεράστιες και η θέληση μεγάλη για να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν και να οδηγηθεί ο τουρισμός σε μεγαλύτερες επιτυχίες ανάλογες των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα.» «Είμαστε αποφασισμένοι να παράξουμε πολιτική βιώσιμη, ρεαλιστική, ορατή και μετρήσιμη. Η κουλτούρα μας ενσωματώνει την αρχή της συνέχειας του κράτους ως προϋπόθεση για να προχωρήσουμε μπροστά,» είπε.