Κρήτη: Εργαζόμενος διεκδίκησε τα δικαιώματά του και ο εργοδότης τον απείλησε με όπλο

Τι καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
robertprzybysz via Getty Images

Το δρόμο της Επιθεώρησης Εργασίας και της Δικαιοσύνης παίρνει μια απίστευτη ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που καταγράφηκε στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρώτη απειλή ήρθε στα μέσα Ιουνίου, όταν ο εργοδότης απαίτησε από τον εργαζόμενο να απομακρυνθεί από την επιχείρηση γιατί «θα γινόταν έλεγχος». Εκεί ο εργαζόμενος ανακάλυψε ότι δουλεύει ανασφάλιστος και θέλησε διευκρινίσεις για να πάρει ως απάντηση την ...κάννη του όπλου.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 22 Ιουλίου, οι δύο πλευρές έκλεισαν ραντεβού για να βρεθεί μια λύση στην εργασιακή τους διαφορά, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και εκεί ο εργοδότης εμφανίστηκε με το όπλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, ο εργοδότης, απειλώντας με το όπλο, τράβηξε τη σκανδάλη αρκετές φορές, χωρίς ωστόσο ... χειρότερα, αφού δεν είχε σφαίρες.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο εργαζόμενος πήγε και πάλι στο μαγαζί όπου συνάντησε το γιο του εργοδότη. Ο γιος κάλεσε τον πατέρα του και έβαλε το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση, με τον εργαζόμενο να ακούει και πάλι βρισιές και απειλές από το στόμα του εργοδότη του. Ο εργαζόμενος κάλεσε την Αστυνομία, ενώ μέχρι να φτάσει άκουσε πάλι ... τα εξ αμάξης, ωστόσο οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο γιο του επιχειρηματία.

Μετά από όλα αυτά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αλλά και το Σωματείο Επισιτισμού -Τουρισμού Ηρακλείου προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά: «Ο εργαζόμενος σε καφετέρια σε τουριστική περιοχή του Ηρακλείου, μετά από έλεγχο του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι δεν ασφαλίζεται. Όταν ζήτησε από τον εργοδότη του να φροντίσει τα της ασφάλισής του, εκείνος τον απείλησε με όπλο. Καταδικάζουμε το περιστατικό και εξηγούμε ότι το Εργατικό Κέντρο δεν εκβιάζεται και τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές».

Ο κ. Βοργιάς, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επισιτισμού -Τουρισμού Μιχάλη Ριζικιανάκη, βρέθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ ορίστηκε εργατική διαφορά για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο εργαζόμενος σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, διεκδικεί την ασφάλισή του και τα δεδουλευμένα του.

Πηγή: cretalive.gr

Δημοφιλή