Κρήτη: Ξέχασαν γάζα σε γυναίκα κατά την καισαρική - Υπέστη διάτρηση εντέρου

Η άτυχη νεαρή μητέρα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της.
Halfpoint Images via Getty Images

Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, όπου μια άτυχη γυναίκα πήγε να γεννήσει το δεύτερο παιδί της και κινδύνευσε να χάζει τη ζωή της καθώς γιατροί άφησαν γάζα μέσα της κατά την καισαρική που έγινε σε ιδιωτική δομή.

Το αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα επί τρεις μήνες να έχει ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα και πυρετό, με τους γιατρούς να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Υστερα από τρεις μήνες υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία και η διάγνωση έδειξε ότι τόσο το λεπτό όσο και το παχύ έντερο, όπως η ίδια λέει στο neakriti.gr, είχε υποστεί διάτρηση.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται με αναστόμωση του λεπτού εντέρου και με στομία στο παχύ έντερο. Για την αποκατάσταση της εκτομής θα χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση για να ενωθεί το παχύ έντερο και να λειτουργήσει και πάλι.

Η εκδοχή του ιδιώτη γιατρού που την παρακολουθούσε έκανε λόγο για κάποια αιμοστατική γάζα ή σπόγγο που δεν απορροφήθηκε από το σώμα και πως θα ήταν απλό να εξαχθεί από το σώμα της λαπαροσκοπικά.

«Κινδύνευσε η ζωή μου»

Σύμφωνα με τη γυναίκα από το Ηράκλειο, που βρίσκεται νοσηλευόμενη στο ΠΑΓΝΗ, όλα ξεκίνησαν μετά από καισαρική τομή στην οποία υποβλήθηκε τον Οκτώβριο σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου.

«Ξεκίνησα να έχω οχλήσεις στην κοιλιακή χώρα. Τις πρώτες μέρες μετά την έξοδο από το μαιευτήριο έκανα συνεχώς δέκατα και δέκα μέρες περίπου μετά που γύρισα σπίτι 39-40 πυρετό. Μίλησα με τον γιατρό και πήρα αντιβίωση.

Τον τελευταίο μήνα είχα πόνο που συνοδευόταν με δέκατα», ανέφερε η παθούσα, η οποία συνέχισε την εξιστόρηση των γεγονότων: «Πήγα σε παθολόγο και ξεκίνησα έλεγχο, όπου βρέθηκε ότι κάπου υπάρχει μια φλεγμονή.

Η παθολόγος θορυβήθηκε από τον πόνο στην κοιλιακή χώρα, τα εργαστηριακά και τα δέκατα και ζήτησε υπερηχογράφημα, το οποίο επαναλήφθηκε. Επειδή η εικόνα έδειχνε φλεγμονή σε σημείο του εντέρου, η οποία δε διευκρινιζόταν, με έστειλε για αξονική τομογραφία την προηγούμενη Δευτέρα».

Μετά το υπερηχογράφημα, η γυναίκα υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και τα ευρήματα άφησαν τους γιατρούς με το στόμα ανοικτό. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «η αξονική διενεργήθηκε δύο φορές (πρωί και μεσημέρι), γιατί οι απεικονιστές δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Έβλεπαν ένα ξένο σώμα στο σημείο του πόνου, για το οποίο αρχικά με ρώτησαν αν έχω καταπιεί κάτι. Τους είπα «όχι», όμως στη δεύτερη απεικόνιση επιβεβαίωσαν ότι το ξένο σώμα είναι εξωτερικά του εντέρου και πως πρόκειται για γάζα.

«Την Τετάρτη το πρωί μεταφέρθηκα με όλες μου τις εξετάσεις στο ΠΑΓΝΗ που εφημέρευε, όπου οι εξετάσεις αξιολογήθηκαν από το τμήμα του αξονικού και της Γενικής Χειρουργικής και αποφασίστηκε από τον θεράποντα ιατρό ότι πρέπει να μπω εσπευσμένα χειρουργείο γιατί η γάζα αυτή είχε πράγματι τρυπήσει το παχύ έντερο και είχε δημιουργήσει δύο τρύπες στο λεπτό» περιγράφει η καταγγέλλουσα.

«Μπήκα την Τετάρτη, το λεπτό έντερο αναστομώθηκε, ενώ το παχύ κόπηκε σε ένα μέρος του και βγήκε σε στομία, η οποία θα παραμείνει τουλάχιστον 8 εβδομάδες, οπότε θα γίνει δεύτερο χειρουργείο για την επανένωση του εντέρου. Το ΠΑΓΝΗ, γιατροί και νοσηλευτές έκαναν εδώ το αδύνατο δυνατό, γιατί η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη για τη ζωή μου. Αν το χειρουργείο δε γινόταν άμεσα, στην όποια αναβολή θα μπορούσε να μην είχα προλάβει να έρθω», καταλήγει η νεαρή μητέρα.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Δημοφιλή