Κρίση στα καλλιστεία της Βενεζουέλας: Γιατί δεν βρίσκουν «Μις», αν και υπάρχουν καλλονές

Σε λίγες βδομάδες, που θα γίνουν τα Miss Universe, καλλονές από τη Βενεζουέλα θα διαγωνιστούν με «σημαία» άλλης χώρας.
AFP

Η Andrea Diaz γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βενεζουέλα, όπου από την ηλικία των 12 ετών έμαθε να περπατάει χαριτωμένα πάνω στην πασαρέλα και στα 19 είχε ήδη κερδίσει διαγωνισμούς ομορφιάς στην πατρίδα της. Εδώ και τρία χρόνια, έχει μετακομίσει me οικογένειά της στη Χιλή, την οποία και θα εκπροσωπήσει στα διεθνή καλλιστεία Miss Universe.

«Εκπροσωπώ τη Χιλή», δήλωσε η 26χρονη στο NBC, προσθέτοντας πως «είναι μια χώρα χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι μετανάστες έρχονται σε αναζήτηση ευκαιριών».

Καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν καθημερινά τη Βενεζουέλα για να ξεφύγουν από την έλλειψη τροφίμων και έναν πληθωρισμό που αναμένεται να ξεπεράσει το 1.000.000%, δεκάδες πιθανές βασίλισσες ομορφιάς αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, συχνά εκπροσωπώντας τις νέες πατρίδες τους σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς.

Η Andrea Diaz.
Η Andrea Diaz.
Associated Press

Τον επόμενο μήνα, η Πορτογαλία θα εκπροσωπηθεί στο διαγωνισμό Miss World στην Κίνα από πρώην συμμετέχουσα των Μις Βενεζουέλα, ενώ και στον πρόσφατο διαγωνισμό Miss Earth, που πραγματοποιήθηκε στις Φιλιππίνες, δύο μοντέλα της Βενεζουέλας διαγωνίστηκαν για λογαριασμό του Περού και της Ισπανίας.

«Το όνειρό μου να είμαι βασίλισσα ομορφιάς δεν θα σταματήσει επειδή ήρθα σε μια νέα χώρα», δήλωσε η Τζέσικα Ρούσο, η οποία εκπροσώπησε το Περού στα Miss Earth, μόλις ένα χρόνο μετά την έλευσή της στη χώρα.

Η Giselle Reyes διοικεί τέσσερις σχολές μοντέλων στη Βενεζουέλα, τις οποίες θεωρεί ως ”πανεπιστήμιο ομορφιάς”. Εκτιμά ότι το 70% των αποφοίτων της έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, αναζητώντας καριέρα και ζωή στο Μεξικό, την Κολομβία, την Τουρκία, την Ινδία και άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 17 φιναλίστ των Μις Βενεζουέλα του 2015, δεν μένουν πλέον στην πατρίδα τους.

ASSOCIATED PRESS

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, άνοιγαν όλες οι πόρτες σε όποια κοπέλα έβγαινε Μις Βενεζουέλα. Πολλές έγιναν παρουσιάστριες, μία κατάφερε να εκλεγεί ακόμα και δήμαρχος, ενώ πληρώνονταν πλουσιοπάροχα για να διαφημίσουν προϊόντα της χώρας τους. Όλα αυτά αποτελούν μακρινό παρελθόν. Δουλειές δεν υπάρχουν, και καμία επιχείρηση της χώρας δεν σκοπεύει να ξοδεύει χρήματα για τηλεοπτικές διαφημίσεις με την εκάστοτε Μις. Το στοίχημα πλέον για τον διαγωνισμό που οι Βενεζουελάνοι παρακολουθούν το ίδιο φανατικά όσο το ποδόσφαιρο, είναι να βρίσκονται 24 κοπέλες, αρκετά όμορφες, για να αναδεικνύουν κάθε χρόνο την ομορφότερη κοπέλα της χώρας και να τη στέλνουν στους διεθνείς διαγωνισμούς. Και αυτό δεν είναι το ίδιο εύκολο πλέον.

Με πληροφορίες από NBC NEWS

Δημοφιλή