Κτηνωδία στην Αραχώβα: Το Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση του Όλιβερ

Η νεκροψία-νεκροτομή θα διεξαχθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρδίτσας, από τους ιατροδικαστές κκ. Τόντη και Δούκα.
tvstar.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην κτηνωδία στην Αράχωβα, καθώς κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ αναλαμβάνει πλέον με σκοπό να πέσει φως στην υπόθεση και να βρεθεί ο δράστης.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου Ολιβερ το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές. Οπως μεταδίδει το Mega, ότι θα γίνει εκταφή του χάσκι, το οποίο θα μεταφερθεί στο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ώστε να γίνει ενδελεχής εξέταση του ζώου για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η νεκροψία-νεκροτομή θα διεξαχθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρδίτσας, από τους ιατροδικαστές κκ. Τόντη και Δούκα.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη του βασανισμού του ζώου.

Οι Αρχές εκτιμούν πως ο σκύλος πιθανότατα γνώριζε τον δράστη (ή τους δράστες) αυτής της αποτρόπαιας πράξης, ώστε να τον ακολουθήσει. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδεχομένως να καταστράφηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε μαγαζί που γειτνίαζε με το σπίτι του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, καθώς μέσα σε 1-2 βράδια ξηλώθηκαν οι κάμερες.

Κτηνωδία στην Αράχωβα: Το πόρισμα των κτηνιάτρων

Στη δημοσιότητα βγήκε η έκθεση των κτηνιάτρων του Δημοσίου, υπάρχουν ασαφή στοιχεία στην υπόθεση. Πιο ειδικά, όπως υποστηρίζουν το σκυλί έχει ένα δάγκωμα από άλλο σκύλο στο αυτί του και δεν φαίνεται να υπάρχει -ανατομικά- κακοποίηση. Διευκρινίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν υπάρχει κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι, δεν το αποκλείουν ωστόσο. Από την άλλη πλευρά η εξέταση από ιδιώτη κτηνίατρο δείχνει κακοποίηση από άνθρωπο, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να δείχνει και το σχετικό έγγραφο.

Δημοφιλή