ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/03/2019 18:42 EET

Το Λαύριο θα συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Τουρκία από 2 Ιουνίου

Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 7 ώρες.

Xavier TESTELIN via Getty Images

Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξασφαλίζει η  γραμμή Τσεσμέ-Λαύριο, που εγκανιάζεται στις 2 Ιουνίου.

Η διάρκεια του ταξιδιού αναμένεται να είναι 7 ώρες και θα μειώσει αισθητά τον χρόνο μετάβασης από την Ευρώπη προς την Τουρκία για μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών και οδηγών φορτηγών.

Υπολογίζεται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί 1.200 επιβάτες, 300 οχήματα και 40 φορτηγά σε κάθε δρομολόγιο. Τα πλοίο θα φεύγει από τη Σμύρνη στις 7 το πρωί και θα είναι στο Λαύριο στις 2 το μεσημέρι ενώ θα φεύγει στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας από το Λαύριο για να φτάνει στη 1 τα μεσάνυχτα στο Τσεσμέ.

Με την καθιέρωση της συγκεκριμένης γραμμής οι αρχές των δύο χωρών επιδιώκουν να μειώσουν την κυκλοφοριακή πυκνότητα στις συνοριακές πύλες των δύο χωρών, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων. Η πιθανή επιτυχία της γραμμής δεν αποκλείεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις τόσο στην ελληνική ακτοπλοϊκή βιομηχανία όσο και στην τουρκική.

 Η εταιρεία που ονομάζεται «Aegean.Sea.Ways» έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη. ενώ την εκπροσώπηση της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ, που λειτουργεί ως  πρακτορείο ναυτιλιακών εταιρειών,

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα το πλοίο θα φέρει πιανόν σημαία Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν θα είναι μόνο για εμπορικούς σκοπούς ενώ πρόσφατα έχει ανανεώσει τον εξοπλισμό του και καλύπτει τις απαραίτητες προδιαγραφές. 

Πηγή: ΑΠΕ