Λίαμ Νίσον: Mετά από το βιασμό μιας φίλης μου ήθελα να σκοτώσω έναν μαύρο

Η συνέντευξη του Λίαμ Νίσον που ήδη έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στο twitter.
HuffPost

Ο αγαπημένος και ταλαντούχος ηθοποιός, Λίαμ Νίσον, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες που δικαίως θεωρούνται πετυχημένες. Όπως όλοι μας όμως έχει κι αυτός αδυναμίες και σε κάποιες δύσκολες στιγμές της ζωής του προέβη σε πράξεις και σκέψεις τις οποίες σήμερα μετανιώνει. Για μία από αυτές μίλησε και κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Independent.

Η συνέντευξη δόθηκε με αφορμή τη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο «Cold Pursuit». Σε αυτή ο Νίσον υποδύεται έναν άνδρα που αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του γιου του. Ο ίδιος σχολιάζει πως κατανοεί σε βάθος το κίνητρο του χαρακτήρα του ρόλου του καθώς κι εκείνος έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο όταν πριν από χρόνια μια φίλη του έπεσε θύμα βιασμού κοντά σε μια παμπ.

«Η ίδια το χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η φίλη μου άρχισε να τρέχει και ήρθε προς το μέρος μου, ήμουν λίγο πιο δίπλα. Αμέσως τη ρώτησα: Ποιος ήταν; Και εκείνη μου απάντησε πως ήταν ένας μαύρος άνδρας», είπε ο Νίσον ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πήγαινα πάνω κάτω σαν τον τρελό για περίπου μια εβδομάδα προκειμένου να τον εντοπίσω. Να συναντήσω κάποιον μαύρο μπα@@@ που θα βγαίνει από την παμπ. Ήθελα να τον σκοτώσω».

«Μου πήρε μία με μιάμιση εβδομάδα για να το ξεπεράσω. Μου έλεγαν ”πού πηγαίνεις;” και τους έλεγα ”πάω μια βόλτα”», είπε ο Νίσον, ο οποίος πρόσθεσε ότι ήταν ένα απαίσιο χρονικό διάστημα. Ανέφερε επίσης ότι έχοντας μεγαλώσει στη Βόρεια Ιρλανδία κατά τη διάρκεια των ταραχών του έδωσε μία ιδέα του αισθήματος της ανάγκης για εκδίκηση και του πόσο καταστροφικό θα μπορούσε να αποβεί.

Ο ηθοποιός δεν θέλησε να γνωστοποιήσει το όνομα της φίλης του, ενώ όπως σημείωσε σήμερα κάθε φορά που σκέφτεται τι θα μπορούσε να κάνει μετανιώνει πικρά. Η φωνή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τρέμει.

Το «Cold Pursuit» αποτελεί ένα ελεύθερο remake του εξαιρετικού προ τετραετίας «In Order Of Disappearance» με τον Στέλαν Σκάρσγκααρντ το οποίο θα σκηνοθετήσει ξανά ο Χανς Πέτερ Μόλαντ. Ο Νιλς Κόξμαν είναι οδηγός εκχιονιστικού οχήματος στο Colorado, ενώ πρόσφατα ανακηρύχθηκε Πολίτης Της Χρονιάς. Οταν ο γιος του δολοφονείται και ο χαμός του αποδίδεται σε υπερβολική χρήση ναρκωτικών, ο Νιλς θα εκδικηθεί την συμμορία εμπόρων ναρκωτικών που θεωρεί υπεύθυνη. Το να βγεις κερδισμένος από μια βεντέτα δεν είναι εύκολο, όμως ο Νιλς διαθέτει βαρύ οπλισμό και την τύχη του πρωτάρη.

Τα σχόλια του διάσημου ηθοποιού έχουν προκαλέσει και τις αντιδράσεις του κόσμου στα social media. Δημοσιεύουμε μερικές από αυτές.

Πηγή: Guardian