Μητσοτάκης: Την άνοιξη οι εκλογές, θα είμαι υποψήφιος στον Έβρο

Σε «χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει τετραετία» οι εκλογές. Aνακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στον Έβρο.
.
.
ΕΡΤ

Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, «σε ένα χρονικό σημείο που πρακτικά θα έχουμε εξαντλήσει τετραετία» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σε περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη, ανακοινώνοντας την απόφασή του να είναι υποψήφιος στον Έβρο και προσθέτοντας πως «ουδέποτε επεδίωξα τοξικό κλίμα. Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για πόλωση, ένταση».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, είναι μία συμβολική κίνηση, όχι μόνο γιατί πρόκειται για μία ακριτική περιοχή που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την Πολιτεία αλλά και γιατί βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αναπτυξιακής προοπτικής.

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις ήταν σχετική με την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η διαχείριση της οποίας –όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος- προκάλεσε ένταση μέσα στην κυβέρνηση. «Εγώ δεν βλέπω ένταση. Βλέπω όμως μία ενδιαφέρουσα ιστορική αναμόχλευση του ρόλου του Κωνσταντίνου», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός. «Απόλυτα σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι βασίλειο της Ελλάδας δεν υφίσταται πια και πρόσθεσε ότι «η αναμόχλευση της ιστορίας μπορεί να γίνει χωρίς την προσπάθεια πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που κρίθηκε από την ιστορία».

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, για ακόμα μία φορά εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα και για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «δεν πιστεύω ότι θα έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όπως η χώρα ενισχύει την αποτρεπτική της δυνατότητα, μπορεί να καθίσει στο τραπέζι διαλόγου με την Τουρκία για να συζητήσει το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών. «Ελπίζω να έχουμε δει το κρεσέντο της ρητορικής έντασης και από και στο εξής να πέσουν λίγο οι τόνοι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», επαναλαμβάνοντας ότι η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο θα συνεχιστεί με εθνικούς πόρους.

«Είμαι εξοργισμένος με την υπόθεση της μικρής Μαρίας. Ήταν όλο κατασκεύασμα. Ήταν όλο ένα ψέμα. Τουλάχιστον τα μέσα του εξωτερικού ανασκεύασαν ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζήτησε μία συγγνώμη», είπε σε υψηλό τόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας ότι διασύρθηκε η χώρα στο εξωτερικό και ότι πρόκειται για μία θέση στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, απαντώντας σε ερώτηση για τον δήθεν θάνατο ενός μικρού κοριτσιού στον Έβρο.

Δημοφιλή