Λονδίνο: Φτερά, βολάν και χάντρες στη νέα συλλογή της Μαίρης Κατράντζου

Η δημοφιλής σχεδιάστρια παρουσίασε την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019.
Estrop via Getty Images

Η σχεδιάστρια μόδας Μαίρη Κατράντζου παρουσίασε τη συλλογή της Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019 κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας στο Λονδίνο.

Η Κατράντζου παρουσίασε τη συλλογή της με τίτλο «Γη, αέρας,φωτιά και νερό» («Earth, air, fire, water») και στην πασαρέλα χρησιμοποίησε τα χρώματα του ουράνιου τόξου, βολάν, φτερά στρουθοκάμηλου, με μια «πινελιά» από την ιστορία της βρετανικής μόδας. Τα ρούχα Λονδρέζων σχεδιαστών μόδας που προέρχονται από τις δεκαετίες του ’70 και ’80, ήταν εμφανή ως επιρροή στα σχέδια της Καντράντζου.

Το show άνοιξε η Νατάλια Βοντιάνοβα, φορώντας μια κίτρινη δημιουργία που θυμίζει τον χαρακτήρα του Big Bird από την παιδική σειρά Sesame Street.

Victor VIRGILE via Getty Images
Estrop via Getty Images
Estrop via Getty Images
Estrop via Getty Images
Victor VIRGILE via Getty Images

Ο βρετανικός ιστότοπος «The Independent» χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας με έδρα το Λονδίνο ως ένα «masterclass στην υφή», με ιδιαίτερα μοτίβα που σχηματίζουν σιλουέτες με κίνηση.

Η Vogue γράφει για τη συλλογή: «Όλως περιέργως, τα υπερβολικά κομμάτια μπορούν να κριθούν ως τα πιο εμπορικά της. Χαρακτηρίζονται από τις πολλές χάντρες, τα πολύχρωμα φορέματα, τα σχέδια με λουλούδια. Πρόκειται για μια ταχεία αλλαγή στον πλανήτη μόδα».

Estrop via Getty Images

(Με πληροφορίες από τη Vogue, το ΑΠΕ-ΜΠΕ)