ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2019 16:37 EEST

Μαύρος ευρωβουλευτής καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ρατσισμού στο Στρασβούργο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό.

TOLGA AKMEN via Getty Images

Ενας μαύρος ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο από έναν υπάλληλο, την πρώτη του μέρα της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Ο πρώην δήμαρχος του Σέφιλντ, Μάγκιντ Μάγκιντ, ο οποίος ανήκει στο Πράσινο Κόμμα, δήλωσε ότι είναι «εμφανώς διαφορετικός» από τους συναδέλφους του αλλά δεν θα «προσπαθήσει να χωρέσει» στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο 30χρονος, που φορούσε καπελάκι μπέιζμπολ και μπλουζάκι που ανέγραφε «Γ**ώ τον φασισμό», δήλωσε ότι του είχε ζητηθεί να εγκαταλείψει το κτίριο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κατά την εναρκτήρια ημέρα της νέας νομοθετικής περιόδου.

«Δεν έχω το προνόμιο να κρύψω την ταυτότητά μου. Είμαι ΜΑΥΡΟΣ και το όνομά μου είναι Μάγκιντ. Δεν σκοπεύω να προσπαθήσω να χωρέσω εδώ. Συνηθίστε το!» έγραψε ο ίδιος στο twitter.

Ο Μάγκιντ, ο οποίος εξελέγη ως ένας από τους έξι ευρωβουλευτές για την περιοχή του Γιορκσάιρ και του Χάμπερ τον περασμένο Μάιο, δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του ατόμου που του ζήτησε να φύγει, αν και πιστεύει επρόκειτο για υπάλληλο. Το εν λόγω άτομο τον ρώτησε αρχικά αν είχε χαθεί και στη συνέχεια του πρότεινε να φύγει.

Αφού έλαβε μηνύματα υποστήριξης, o ίδιος διευκρίνισε: «Για να το ξεκαθαρίσω [sic], προφανώς δεν έφυγα. Αλλά το να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, λέει πολλά για αυτό που οι άνθρωποι στερεοτυπικά πιστεύουν σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει ένας πολιτικός».

Ο Μάγκιντ υποστήριξε ακόμη ότι η εμφάνισή του έκανε «τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα».

Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε ότι κανένα μέλος του προσωπικού δεν συμμετείχε στο περιστατικό.

Ενας εκπρόσωπος ανέφερε: «Ερευνήσαμε το θέμα αμέσως και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι κανένα μέλος του προσωπικού του κοινοβουλίου δεν συμμετείχε σε αυτό».

Πηγή: Guardian