Μακάβριο εύρημα στη λίμνη Μίντ: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά μετά τον εντοπισμό πτώματος

Οι φρικτές ανακαλύψεις έρχονται καθώς η λίμνη βυθίζεται και πάλι στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που γέμισε για πρώτη φορά.
.
.
GETTY IMAGES

Περισσότερα ανθρώπινα λείψανα βγαίνουν στην επιφάνεια στη λίμνη Μίντ του Λας Βέγκας καθώς τα νερά της όλο και υποχωρούν, μόλις μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού ενός θύματος δολοφονίας.

Την 1η Μαΐου δασοφύλακες εντόπισαν σε βαρέλι χωμένο στη λάσπη της λίμνης ενά πτώμα στη λίμνη η οποία είναι μεγαλύτερη δεξαμενή των ΗΠΑ που προμηθεύει πόσιμο νερό πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους, από το Λας Βέγκας έως το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το πτώμα ανήκε σε άτομο που είχε δολοφονηθει πριν από 40 με 50 χρόνια.

Η λίμνη Μίντ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της πολιτείας Νεβάδα-Αριζόνα, δημιουργήθηκε από το φράγμα Χούβερ τη δεκαετία του 1930.

Η αστυνομία προειδοποίησε πως είναι πιθανό, καθώς τα νερά της λίμνης υποχωρούν, να αποκαλυφθούν κι άλλα πτώματα.

Η στάθμη των νερών έχει αρχίσει την καθοδική της πορεία από το 2000. Ωστόσο, τα έντονα επεισόδια ξηρασίας των τελευταίων χρόνων που εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα σήμερα η στάθμη να είναι στο χαμηλότερο σημείο της από τη στιγμή δημιουργίας της τεχνητής λίμνης.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή των Ανθρωποκτονιών Ρέι Σπένσερ, ο χρόνος θανάτου του θύματος προσδιορίστηκε από τα ρούχα και τα παπούτσια που πωλούνταν εκείνο τον καιρό στα καταστήματα Kmart.

Περαιτέρω έρευνα διενεργείται για την ανάλυση του σκουριασμένου μετάλλου του βαρελιού που θα δώσει κι άλλα στοιχεία.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση» ανέφερε ο Σπένσερ μετά την πρώτη ανακάλυψη προβλέποντας πως «θα έλεγα πως υπάρχει μεγάλη περίπτωση, καθώς η στάθμη του νερού πέφτει, να βρούμε κι άλλα ανθρώπινα οστά».

Λίγες ημέρες μετά, ο Σπένσερ αποδείχτηκε προφητικός.

Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου που κάνει περιπολίες στη λίμνη, γνωστοποίησε τον εντοπισμό «κι άλλων ανθρώπινων οστών» το απόγευμα του Σαββάτου.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είναι διαθέσιμη άλλη πληροφορία προσώρας» ανέφεραν οι αξιωματούχοι της περιοχής.

Το νέο μακάβριο εύρημα ανακάλυψαν δύο αδερφές που έκαναν σανίδα στη λίμνη, πιστεύοντας αρχικά πως επρόκειτο για μεγάλο βράχο και μετά για κάποιο ζώο.

«Στην αρχή νόμιζα πως ήταν πρόβατο με μεγάλα κέρατα και μετά αρχίσαμε να σκάβουμε γύρω λίγο και όταν ανακαλύψαμε τη γνάθο, καταλάβαμε πως ήταν οστά ανθρώπου» δήλωσε στο CBS η Λίντσεϊ Μέλβιν.

Πηγή: BBC

Popular in the Community