Ταυτοποιήθηκε μετά από 30 χρόνια θύμα του «Δολοφόνου με το χαρούμενο πρόσωπο»

Ονομάστηκε έτσι επειδή σχεδίαζε χαμογελαστά πρόσωπα σε επιστολές που έστελνε στα μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία.
via Associated Press

Ένα θύμα του «Δολοφόνου με το χαρούμενο πρόσωπο» ταυτοποιήθηκε σχεδόν 30 χρόνια αφότου το σώμα της εγκαταληφθεί κοντά σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια, δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα.

Η Πατρίσια Σκίπλε από το Κόλτον του Όρεγκον, ήταν γνωστή μόνο ως «Μπλου Πασέκο» για το χρώμα των ρούχων της έως ότου χρησιμοποιήθηκε DNA για την ταυτοποίησή της την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Κλάρα.

Η Σκίπλε, μητέρα γνωστή στους φίλους και την οικογένειά της ως «Πάτσι», ήταν περίπου 45 ετών όταν σκοτώθηκε, ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Οι αρχές την αναγνώρισαν με τη βοήθεια του DNA Doe Project, μιας μη κερδοσκοπικής ομάδας που χρησιμοποιεί εθελοντές για να βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων που αναφέρονται ως «Jane Does» ή «John Does» μέσω προφίλ DNA πιθανών συγγενών.

via Associated Press

Το σώμα της Σκίπλ βρέθηκε στις 3 Ιουνίου 1993, στο πλάι ενός αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Γκίλροη στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Η αιτία του θανάτου της είχε αναφερθεί ως αδιευκρίνιστη εκείνη τη στιγμή.

Το 2006, ο Κέιθ Χάντερ Τζεσπερσον έγραψε στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας και είπε ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά και σκότωσε μια γυναίκα κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Ο Τζεσπερσον, ο οποίος συνελήφθη το 1995 ως ύποπτος για τη δολοφονία μιας γυναίκας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ονομάστηκε «Δολοφόνου με το χαρούμενο πρόσωπο» επειδή σχεδίαζε χαμογελαστά πρόσωπα σε επιστολές που έστελνε στα μέσα ενημέρωσης και την αστυνομία, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Ο Τζέσπερσον ομολόγησε τελικά ότι σκότωσε οκτώ γυναίκες μεταξύ 1990 και 1995 στην Καλιφόρνια, την Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, τη Φλόριντα, τη Νεμπράσκα και το Ουαϊόμινγκ.

Άυτή τη στιγμή εκτίει τέσσερις ισόβιες κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης στο Όρεγκον.

Πηγή: CBSnews