Ταυτοποιήθηκε ο κατά συρροήν δολοφόνος «I-65», που βίαζε και δολοφονούσε υπαλλήλους μοτέλ

Ο Γκρίνγουελ γεννήθηκε στο Κεντάκι και πέθανε από καρκίνο στην Αϊόβα.
.
.
INDIANA STATE POLICE

Η αστυνομία της Πολιτείας της Ιντιάνα αναγνώρισε έναν νεκρό πλέον άνδρα την Τρίτη (5/4) ως τον ύποπτο που βίασε και σκότωσε τρεις γυναίκες στην Ιντιάνα και το Κεντάκι στα τέλη της δεκαετίας του 1980, καθώς εργαζόντουσαν νυχτερινές βάρδιες ως υπάλληλοι μοτέλ.

Η αστυνομία είπε ότι η ταυτοποίηση του DNA του - καθώς και μια περιγραφή από μια γυναίκα που δραπέτευσε από τον ύποπτο το 1990 - τους βοήθησε να αναγνωρίσουν τον κατά συρροή δολοφόνο.

Η Γκλέν Φάιφιλντ της Πολιτειακής Αστυνομίας της Ιντιάνα είπε ότι μια εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων από τις σκηνές του εγκλήματος ταυτοποίησε ως ένοχο τον Χάρι Έντουαρντ Γκρίνγουελ, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2013. Ο Γκρίνγουελ ονομάστηκε ως «ο δολοφόνος του I-65» επειδή οι επιθέσεις έγιναν σε μοτέλ κοντά στο Interstate 65.

«Γνωρίζουμε ότι ο Γκρίνγουελ είχε μπει και βγει από τη φυλακή αρκετές φορές», είπε η Φάιφιλντ. «Ήταν γνωστό ότι ταξίδευε συχνά στα Μεσοδυτικά».

via Associated Press

Η Φάιφιλντ είπε ότι τα στοιχεία συνδέουν τον Γκρίνγουελ με τη δολοφονία της Βίκι Χιθ στις 21 Φεβρουαρίου 1987, η οποία εργαζόταν νυχτερινή βάρδια στο ξενοδοχείο Super Eight στην Ελίζαμπεθταουν του Κεντάκι, και τις δολοφονίες της Μέρι «Πέγκι» Γκιλ και της Τζέιν Γκίλμπερτ στις 3 Μαρτίου 1989.

Η Γκίλμπερτ σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν νυχτερινή βάρδια σε ένα Days Inn στο Ρέμινγκτον της Ιντιάνα και η Γκιλ σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν σε ένα Days Inn στο Μέριλβιλ της Ιντιάνα. Η έρευνα ήταν επίσης γνωστή ως υπόθεση «Days Inn Killer».

Η Φάιφιλντ είπε ότι ο Γκρίνγουελ συνδέθηκε επίσης από τους ερευνητές με μια επίθεση στις 2 Ιανουαρίου 1990 σε μια γυναίκα που ήταν υπάλληλος σε ένα Days Inn στο Κολόμπους της Ιντιάνα, και η οποία «δέχθηκε επίθεση με παρόμοιο τρόπο όπως τα προηγούμενα τρία θύματα».

«Αυτό το θύμα μπόρεσε να ξεφύγει από τον επιτιθέμενο και να επιζήσει. Αργότερα μπόρεσε να περιγράψει τον ύποπτο», είπε η Φάιφιλντ. «Είναι το μόνο γνωστό θύμα που επέζησε από τις άγριες, βάναυσες επιθέσεις αυτού του δολοφόνου».

Ο Γκρίνγουελ γεννήθηκε στο Κεντάκι και πέθανε από καρκίνο στην Αϊόβα.

Πηγή: CBS

Δημοφιλή