Δολοφόνησαν την καθηγήτρια των Ισπανικών με ρόπαλο του μπέιζμπολ, αποκαλύφθηκαν λόγω Snapchat

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι «κάτω από ένα μουσαμά, ένα καρότσι και σιδηροδρομικές ράγ
.
.
Assistant Jefferson County Attorney/AP

Δύο αγόρια, 16 ετών, από την Αϊόβα χρησιμοποίησαν ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ για να σκοτώσουν την καθηγήτρια Ισπανικών. Στη συνέχεια ένα από τα αγόρια καυχήθηκε για τη βίαιη δολοφονία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα.

Οι λεπτομέρειες, που περιγράφονται σε ένα ένταλμα έρευνας της αστυνομίας, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας της Τρίτη (22/3), τη στιγμή που οι δύο εξακολουθούν να περιμένουν ακροάσεις για το εάν θα πρέπει να δικαστούν ως ενήλικες στην υπόθεση.

Ο Τζέρεμι Γκουντάλ και ο Γουιλλάρντ Μιλλερ κατηγορούνται για τη δολοφονία της καθηγήτριας γυμνασίου Νοχέμε Γκρέμπερ, 66 ετών, της οποίας το κακοποιημένο πτώμα βρέθηκε στις 2 Νοεμβρίου πεταμένο σε ένα πάρκο, λίγες ώρες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνισή της.

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι «κάτω από ένα μουσαμά, ένα καρότσι και σιδηροδρομικές ράγες», σύμφωνα με αρχεία του δικαστηρίου που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα.

Οι έρευνες των αρχών στράφηκαν στους δυο 16χρονους όταν ένας φίλος παρέδωσε μηνύματα του Τζέρεμι Γκουντάλ στο Snapchat που έδειχναν ότι «συμμετείχαν στον σχεδιασμό, την εκτέλεση και την απόρριψη αποδεικτικών στοιχείων» της φρικτής δολοφονίας.

Το αυτοκίνητο της Γκρέμπερ καταγράφηκε από κάμερα να μπαίνει και μετά να βγαίνει από το πάρκο την ημέρα που αποκαλύφθηκε το πτώμα της, ενώ ο Γουιλλάρντ Μιλλερ ομολόγησε επίσης ότι βρισκόταν στο πάρκο την στιγμή της δολοφονίας και πως βοήθησε να κρύψουν το πτώμα.

.
.
Fairfield (Iowa) Police Department/AP

Η κόρη της 66χρονης, Μαρί έγραψε στο Facebook ότι έχασαν «έναν άγγελο της οικογένειας», ενώ όλα τα παιδιά της δήλωσαν πως συγχωρούν τους δολοφόνους της μητέρας τους.

«Τους συγχωρώ και λυπάμαι που είχαν αυτή την οργή στην καρδιά τους. Δεν έχει νόημα να θυμώνουμε μαζί τους. Ας ελπίσουμε να βρουν γαλήνη στη ζωή τους», σημείωσε ο γιος της, Κρίστιαν με την αδερφή του να προσθέτει πως «χρειάζονται περισσότερη αγάπη και φως στις καρδιές τους. Αλλά συμφωνώ με τον μεγαλύτερο αδελφό μου, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγχωρέσουμε. Νιώθω τόσο ευγνώμων που είχα μια τόσο δυνατή και όμορφη γυναίκα για μητέρα μου».

Πηγή: NYPost