Αρχαιο χρυσό νόμισμα με αναφορές στην δολοφονία του Καίσαρα αναμένεται να δημοπρατηθεί

Το νόμισμα αποτελούσε μέρος ιδιωτικής συλλογής, ενώ θεωρείται ότι σήμερα σώζονται μόνο άλλα δύο όμοια με αυτό νομίσματα σε όλο τον κόσμο.
.
.
luxurylaunches

Ένα σπάνιο νόμισμα 2000 ετών με επιγραφές και εικόνες που αναφέρονται στην δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα πρόκειται να δημοπρατηθεί

Το νόμισμα που πιστεύεται ότι είχε φορέσει ένας από τους δολοφόνους του Ιουλίου Καίσαρα αποτελούσε μέρος ιδιωτικής συλλογής, ενώ θεωρείται ότι σήμερα σώζονται μόνο άλλα δύο όμοια με αυτό νομίσματα σε όλο τον κόσμο.

Στην μία όψη του νομίσματος εικονίζεται ο Βρούτος, που δολοφόνησε τον Καίσαρα στο θέατρο της Πομπηίας στη Ρώμη το 44 π.Χ., ενώ στην άλλη όψη του εικονίζονται δύο στιλέτα και ένα καπέλο από αυτά που δίνονταν στους σκλάβους της Ρώμης μετά την απελευθέρωσή τους.

.
.
luxurylaunches

Στο πίσω μέρος του νομίσματος, οι εικόνες συνοδεύονται από την επιγραφή «EID MAR» , αναφορά στις «Ειδούς του Μαρτίου», όπως ονόμαζαν οι Ρωμαίοι, σύμφωνα με το χρονολογικό τους σύστημα, την 15η Μαρτίου, δηλαδή την ημερομηνία της δολοφονίας του στρατηγού.

Σχολιάζοντας το, ο Russo, Διευθυντής της ελβετικής εταιρείας αρχαίων νομισμάτων Numismatica Ars Classica που θα φιλοξενήσει τη δημοπρασία, είπε: «Το νόμισμα Eid Mar τιμά μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη δυτική ιστορία: τη δολοφονία του δικτάτορα Ιουλίου Καίσαρα».

Το νόμισμα θα βγει στο «σφυρί» στο Hotel Baur au Lac, στη Ζυρίχη, στις 30 Μαΐου 2022.

Δημοφιλή