Εξιχνιάστηκε δολοφονία ύστερα από 50 χρόνια χάρη σε ένα δακτυλικό αποτύπωμα

Για τη δολοφονία της συζύγου ενός προέδρου τράπεζας το 1971 στη Μασαχουσέτη.
.
.
CBS BOSTON

Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 50 ετών και πληροφορίες από έναν νέο μάρτυρα που εντοπίστηκε μόλις τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου για τη δολοφονία της συζύγου ενός προέδρου τράπεζας το 1971 στη Μασαχουσέτη, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη (22/3).

Ο Άρθουρ Λούις Μασέι, 76 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της Ναταλί Σχέμπλιν, 54 ετών, η οποία βρέθηκε από τον σύζυγό της δεμένη, μαχαιρωμένη και χτυπημένη στο υπόγειο του σπιτιού τους στο Μπέντφορντ στις 10 Ιουνίου 1971, δήλωσαν ο εισαγγελέας του Μίντλεσεξ, Μάριαν Ράιαν, και ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπεντφορντ, Κεν Φόνγκ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Σήμερα, μπορέσαμε να πούμε στον γιο και την κόρη της ότι επιτέλους μπορούν να κάνουν το πρώτο βήμα για να λογοδοτήσει ο φερόμενος ως δράστη για τον θάνατό της», είπε ο Ράιαν.

Ο Ρέιμοντ Σχέμπλιν, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Lexington Trust Bank εκείνη την εποχή, επέστρεφε στο σπίτι από τη δουλειά και βρήκε το άψυχο σωμα της συζύγου του μέσα στο αίμα, ανέφερε το CBS Boston.

Είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές και χτυπήθηκε με ένα άγνωστο αντικείμενο, το οποίο της προκάλεσε έναν τεράστιο τραυματισμό στο κεφάλι της, είπε η Ράιαν.

Δεν έλειπε τίποτα το αξιόλογο από το σπίτι, παρά μόνο το Chevy Impala του 1969 του θύματος.

Το όχημα βρέθηκε στο πάρκινγκ ενός κοντινού νοσοκομείου και οι ερευνητές βρήκαν πολλά λανθάνοντα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι εκείνη τη στιγμή, είπε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια, το 1999, ένα δακτυλικό αποτύπωμα πέρασε μέσω του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του FBI - το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο τη στιγμή της δολοφονίας - και συνδέθηκε με το Μασέι, είπε η Ράιαν. Εκείνη την εποχή ανακρίθηκε, αλλά αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για την υπόθεση με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά το 2019 όταν μια γυναίκα που γνώριζε τον Μασέι τον άκουσε να καυχιέται ότι σκότωσε κάποιον με μαχαίρι.

Αυτές οι πληροφορίες, μαζί με το δακτυλικό αποτύπωμα, παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Δημοφιλή