Μόσχα: Παραιτήθηκε η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου Μέγερχολντ, η ανάρτηση για Πούτιν

Η Έλενα Κοβάλσκαγια αποκάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας «δολοφόνο». Η απαγόρευση στους ηθοποιούς του Θέατρου Μαγιακόφσκι.
André Delgado / EyeEm via Getty Images

Η Ελένα Κοβάλσκαγια, καλλιτεχνική διευθύντρια από το 2013 του κρατικού Θεάτρου και Πολιτιστικού Κέντρου Meyerhold στη Μόσχα, παραιτήθηκε από τη θέση της σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορείς να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι από αυτόν», έγραψε στην ανάρτηση της στο facebook με την οποία ανακοίνωσε την παραίτηση της.

«Φίλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, παραιτούμαι. Δεν μπορείς να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι από αυτόν». «Θα ολοκληρώσω τα σχέδιά μου -αυτά που έχω ξεκινήσει -, σε εθελοντική βάση».

Θέση πήρε και το Θέατρο Μέγερχολντ (που έχει λάβει το όνομα του επιφανούς σκηνοθέτη που ανανέωσε το σοβιετικό και παγκόσμιο θέατρο Βσέβολοντ Μέγερχολντ), με ποστ στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, γράφοντας ότι η ανελέητη επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία «έρχεται τώρα σε τραγική αντίφαση με την αποστολή μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι “Όχι στον πόλεμο”. Ο πόλεμος είναι πολύ περισσότερο από ασέβεια για ένα άτομο, και πολύ πιο φρικιαστικός».

Εν τω μεταξύ, το Θέατρο Μαγιακόφσκι της Μόσχας απαγόρευσε στους ηθοποιούς του να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την εισβολή. Σε σημείωμα που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: «Η διεύθυνση του θεάτρου σας παρακαλεί να αποφύγετε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ σχόλια σχετικά με τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία». Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση οποιουδήποτε αρνητικού σχολίου θα θεωρηθεί «προδοσία».

Με πληροφορίες από businessinsider.com, broadwayworld.com

Δημοφιλή