Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: Το σκεπτικό της αποχώρησης από την Zeus + Dione

Δύσκολη απόφαση μετά από πολύ έντονο προβληματισμό και με ανθρώπινο - προσωπικό κόστος για την ίδια. Οι μετοχές, το μέλλον της Zeus + Dione και τα χτυπήματα στο παρελθόν.
13 Ioυνίου 2020. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Σαντορίνη.
13 Ioυνίου 2020. Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Σαντορίνη.
Eurokinissi

Η είδηση ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, αποχωρεί από τον επιχειρηματικό στίβο και τον χώρο της μόδας, επιβεβαιώνεται ανεπισήμως - αλλά πλήρως από το περιβάλλον της οικογένειας και από συνομιλητές τους.

Τα δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

Η κυρία Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη αποχωρεί από τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας Zeus + Dione, όπου υπήρξε συνδημιουργός και συνιδρύτρια.

Ταυτόχρονα, αποχωρεί από την αντιπροεδρία του μη κερδοσκοπικού σχήματος Endeavor Greece, που είχε ως αντικείμενο την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και startups.

Πως ήρθε η δύσκολη απόφαση της εξόδου από την Zeus + Dione

Σύμφωνα με πληροφορίες της Huffpost, η σύζυγος του πρωθυπουργού αποφάσισε να θέσει προς πώληση της μετοχές της στην εταιρεία, εγκαταλείποντας οριστικά το ΔΣ και διακόπτοντας τη σχέση της με την επιχειρηματική δραστηριότητα του brand.

«Η απόφασή της ήταν προσωπική, κυοφορείτο επί μακρόν και ήταν εξαιρετικά δύσκολη», συμφωνούν όσοι γνωρίζουν το σκεπτικό της κυρίας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Παράλληλα, γνωρίζοντας την προσωπική της διαδρομή και τον χαρακτήρα της, υπογραμμίζουν ότι η απόφαση έχει κόστος για την ίδια ως γυναίκα, αφού πίσω από την συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα βρισκόταν η προσωπικότητά της και καθημερινή ενασχόληση 8 ετών. Ένα ξεκίνημα από το «μηδέν», δηλαδή, μέχρι να εξελιχθεί η Zeus + Dione σε brand με διεθνή αναγνωρισιμότητα και σημαντικό όγκο πωλήσεων, που επιβεβαιώνουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Με απλά λόγια, την ενόχλησε έντονα στο παρελθόν το γεγονός ότι όσοι ήθελαν να στοχοποιήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ίδια, συχνά το έπραξαν με ανοίκειους τρόπους, καλλιεργώντας το κουτσομπολιό γύρω από την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας. Εκ των πραγμάτων, αυτό το κουτσομπολιό - κακόπιστη κριτική έπληττε και την εταιρεία.

Στην ερώτηση, εάν το timing σε πολιτικό επίπεδο παίζει κάποιο ρόλο, η απάντηση είναι πως η σημερινή εξέλιξη δεν σχετίζεται με τα πολιτικά πράγματα ή το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, καθώς η ίδια σκεφτόταν εδώ και μήνες μέχρι να καταλήξει στην απόφασή της με «κρύο αίμα».

Φωτογραφία αρχείου Huffpost, 2015. H Μαρέβα Grabowski και η Δήμητρα Κολοτούρα, εμπνεύστριες του Zeus+Dione.
Φωτογραφία αρχείου Huffpost, 2015. H Μαρέβα Grabowski και η Δήμητρα Κολοτούρα, εμπνεύστριες του Zeus+Dione.
αρχείο Huffpost

Μέλλον και παρελθόν

Επί της ουσίας, το μέλλον της Zeus + Dione συνδέεται με κρίσιμες αποφάσεις για πιθανή αναζήτηση κεφαλαίων με στόχο την διεύρυνση της δραστηριότητάς της. Ως αποτέλεσμα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη έκρινε ότι δεν θα ήταν παραγωγικό ή επωφελές για την εταιρεία, να ανοίξει ένας μελλοντικός κύκλος συζητήσεων σχετικά με την πορεία της εταιρείας και τα κεφάλαιά της - και με την Πρόεδρό της ως μόνιμο αντικείμενο σχολιασμού. Άλλωστε δεν έχει ξεχάσει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που δέχθηκε πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε συνομιλητές της.

Η Μαρέβα δούλεψε επί 8 χρόνια ανελλιπώς στην εταιρεία, ενώ διαρκές μέλημά της υπήρξε η ανάδειξη και αξιοποίηση ελληνικών υλικών (όπως υφάσματα ή δέρματα από βυρσοδεψειά που ακόμα λειτουργούν στην περιφέρεια), καθώς και νέων ταλαντούχων ανθρώπων από την Ελλάδα (τεχνίτες μεταξύ άλλων, με στόχο να δημιουργούνται και θέσεις εργασίας στην εγχώρια αγορά).

|

Δημοφιλή