Η ιστορία της βιωσιμότητας της μόδας στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό ιδρυμα

Δυο ενδιαφέρουσες διαλέξεις στο ΠΛΙ από την αμερικανίδα καθηγήτρια Λίντα Βέλτερς
.
.

Από την εποχή της χειροποίητης παραγωγής ενδυμάτων και της αργής εξέλιξης της μόδας, μέχρι τη γρήγορη μόδα (fast fashion) του σήμερα: Η ιστορία της βιωσιμότητας του φαινομένου της μόδας - περνώντας από τη βιομηχανική επανάσταση και τις ραγδαίες αλλαγές που επέφερε στην αγορά του ενδύματος μέχρι σήμερα - θα είναι το αντικείμενο των δυο διαλέξεων που θα κάνει στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα η καθηγήτρια στο Τμήμα Υφασμάτων, Σχεδιασμού και Εμπορευματοποίησης της Μόδας του Πανεπιστημίου του Ρόντ ΄Αιλαντ ΗΠΑ, Λίντα Βέλτερς.

Η ανακοίνωση του ΠΛΙ


Μετά την επιτυχία της πρώτης απόπειρας διοργάνωσης διαδικτυακών διαλέξεων,
αναγκαστικής αρχικά, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Ενδυμασιολογίας ανακάλυψε τα πολλαπλά οφέλη μιας τέτοιας διοργάνωσης: μπορεί να είναι προσβάσιμη σε μέλη και φίλους της ενδυμασιολογίας από πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, αλλά μπορεί να κάνει προσβάσιμους στο κοινό μας και ομιλητές από χιλιόμετρα μακριά. Με το σκεπτικό αυτό, θελήσαμε να κλείσουμε τη δύσκολη κι απρόβλεπτη αυτή σεζόν, προσκαλώντας την παλιά φίλη και συνεργάτιδα του ΠΛΙ καθηγήτρια στο Τμήμα Υφασμάτων, Σχεδιασμού και Εμπορευματοποίησης της Μόδας του Πανεπιστημίου του Rhode Island στις ΗΠΑ, Λίντα Βέλτερς να δώσει έναν σύντομο κύκλο δύο διαλέξεων.

Η ίδια ανταποκρίθηκε άμεσα, προτείνοντας ως θέμα την «Ιστορία της βιωσιμότητας στη μόδα». Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών διαλέξεων θα συζητηθεί:

Πρόγραμμα

1η Διάλεξη, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, 6:00 μμ.

«Από την έλλειψη έως την αφθονία»

2η Διάλεξη, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, 6:00 μμ.«Βιωσιμότητα μετά το 1900»


Πελοποννησιακό Λαογραφικό ΄Ιδρυμα
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 21100 Ναύπλιο
Τηλ. 27520 28947
Facebook Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Οι διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά.
Κόστος συμμετοχής: 5 €