«Μας έλεγε ότι 7 στους 10 πεθαίνουν»: 60χρονος που έχασε τη γυναίκα του καταγγέλλει αρνητή γιατρό

Ο ανεμβολίαστος παθολόγος τους έπεισε να μείνουν σπίτι.
franckreporter via Getty Images

«Φοβόμασταν να εμβολιαστούμε», είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, 62χρονος από το Βόλο που έχασε τη γυναίκα του από κορονοϊό ιό, επειδή 72χρονος ανεμβολίαστος παθολόγος τους έπεισε να μείνουν σπίτι.

«Βοηθήστε τον κόσμο να μην ακούει αυτούς», είπε ο Γιώργος Σκουφογιάννης, καταγγέλλοντας τον παθολόγο «σε διαθεσιμότητα» ότι μετά τον θάνατο της 60χρονης γυναίκας του οδήγησε και δεύτερο ασθενή στον θάνατο «αφού άντεξε έξι ημέρες κατ οίκον».

«Η πρώτη μας λέξη που ανταλλάξαμε ήταν πως είμαστε ανεμβολίαστοι», αφηγείται ο κ. Σκουφογιάννης. «Κι εγώ απάντησε», ο γιατρός πριν τους υποσχεθεί ότι θα γίνουν καλά. «Μας έγραψε βιταμίνες αλλά και φάρμακα και μας έστειλε σε άλλο γιατρό για συνταγογράφηση ενώ του είπα ότι έχω κομάρες και πρόβλημα με τα μάτια. Σε μια ώρα μας έφερε τα φάρμακα κι έφυγε. Από το απόγευμα κιόλας άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της Λίτσας. Τον παρακάλεσα να έρθει και τελικά πήρε το δεύτερο πενηντάευρο της ημέρας».

Ο 62χρονος περιγράφει τη στιγμή που ο γιος τους τους πίεζε να πάνε στο νοσοκομείο και ο γιατρός έλεγε ότι εκεί από τους 10 οι 7 φεύγουνε».

Η γυναίκα του κατέληξε αφού έμεινε διασωληνωμένη επί ένα μήνα στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διακομίστηκε, ενώ ο σύζυγος έμεινε 23 ημέρες στο νοσοκομείο του Βόλου και παραμένει με ελαφρύ οξυγόνο στο σπίτι. Ο γιατρός αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών, ενώ είναι σε εξέλιξη κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία.