Μασαχουσέτη: Φώκια «παραδόθηκε» αυτοβούλως σε αστυνομικό τμήμα

Μετά την αποτυχία των αρχών να τη «συλλάβουν».
Facebook/Beverly Police Department

Μια γκρίζα φώκια που περιπλανιόταν σε λίμνη της Μασαχουσέτης, αφού απέφυγε τις προσπάθειες των αρχών να την συλλάβουν, μεταφέρθηκε τελικά στο ενυδρείο του Κονέκτικατ, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Πρώτα, όμως, πέρασε μια βόλτα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Η γκρίζα φώκια εμφανίστηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα στην πόλη Μπέβερλι, βορειοανατολικά της Βοστώνης. Το ζώο πιθανά βρέθηκε στη λίμνη ταξιδεύοντας από τη θάλασσα, μέσω ενός ποταμού, καθώς και μερικών σωλήνων αποχέτευσης.

Η φώκια πολύ σύντομα αναδείχθηκε σε τοπικό αξιοθέατο, ενώ βαφτίστηκε με το όνομα «Σούμπερτ», το οποίο προκύπτει από τη λίμνη που διάλεξε να «στρατοπεδεύσει», την Σου Ποντ.

Facebook/Beverly Police Department

Οι πυροσβέστες και οι ειδικοί της άγριας ζωής χρησιμοποίησαν βάρκες και γιγάντια δίχτυα σε μια προσπάθεια να «συλλάβουν» την παμπόνηρη φάλαινα την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο παραιτήθηκαν μετά από αρκετές άκαρπες ώρες.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ωστόσο, ο Σούμπερτ το έσκασε από τη λίμνη, διέσχισε ένα πάρκινγκ και εμφανίστηκε έξω από την πλαϊνή πόρτα του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Η φώκια «συνελήφθη» άμεσα από μια ομάδα ειδικών σε θέματα άγριας ζωής και πυροσβεστών και πέρασαν μαζί «ολόκληρη τη μεταμεσονύκτια βάρδια» σύμφωνα με ανάρτηση του αστυνομικού τμήματος στο Facebook.

«Ο Σούμπερτ φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του, ενώ ήταν και λίγο αυθάδης τις πρώτες πρωινές ώρες», σημείωσε το τμήμα.

Η φώκια μεταφέρθηκε στο Mystic Aquarium, στο Κονέκτικατ, όπου το προσωπικό του ενυδρείου θα πραγματοποιήσει ιατρική εξέταση, προτού την αφήσει ελεύθερη πίσω στη φύση.

«Πρόκειται για μια δυναμική, γκρίζα φώκια τεσσάρων ετών. Σχεδιάζουμε να την απελευθερώσουμε σε μια ήσυχη, απομακρυσμένη τοποθεσία κοντά σε άλλες φώκιες», υποσχέθηκε η Σάρα Κάλαν, υπεύθυνη του προγράμματος διάσωσης ζώων του ενυδρείου.