Μαθητές και γονείς ενώπιον Συλλόγου Διδασκόντων για το bullying 15χρονου σε ιδιωτικό σχολείο

Τον έδεσαν σε καρέκλα με πετονιά μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας εν ώρα διαλείμματος και αφού τον έβρισαν χυδαία, τον εγκατέλειψαν. Τώρα δέχεται εκ νέου bullying επειδή μίλησε.
Maskot via Getty Images

Ημέρα αποφάσεων είναι η σημερινή για την υπόθεση 15χρονου μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο που βρέθηκε δεμένος σε καρέκλα με πετονιά και ως δράστες έχει κατονομάσει συγκεκριμένους συμμαθητές του.

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές αλλά και οι γονείς τους θα βρεθούν ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό σχολικού εκφοβισμού. Πρόκειται για το αρμόδιο όργανο για λήψη αποφάσεων.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα όπως αναφέρει η ΕΡΤ σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

«Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και, έτσι, για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση», ισχυρίζονται οι έξι μαθητές στην κατάθεσή τους, περιγράφοντας το bullying εις βάρος του συμμαθητή τους ως… πλάκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας επέστρεψε την δικογραφία στο τμήμα ανηλίκων για περαιτέρω έρευνα.

Ο συνήγορος του 15χρονου μαθητή, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι το παιδί, μετά την επιστροφή του στο σχολείο, δέχεται εκ νέου bullying ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία των συμμαθητών του.

Πηγή: ΕΡΤnews

Δημοφιλή