Με το αρμενικό στοιχείο μας ενώνει άρρηκτα μία κοινή ιστορία που γράφτηκε από το αίμα όσων έπεσαν θύματα των εγκληματικών γενοκτονιών της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεοτούρκων και της Τουρκίας
|
Φωτογραφία αρχείου - 24 Απριλίου 2015 Παιδιά κρατούν μια τεράστια σημαία της Αρμενίας μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Φωτογραφία αρχείου - 24 Απριλίου 2015 Παιδιά κρατούν μια τεράστια σημαία της Αρμενίας μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Kostas Tsironis / Reuters

Αυτή την ύστατη στιγμή, καλούμαστε όλοι οι ανήκοντες στον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο να είμαστε δίπλα στο φίλο και αδελφό αρμενικό έθνος.

Επιβάλλεται άμεση συμπαράσταση στην Αρμενία κατά του πολέμου που μαίνεται εναντίον της από το τουρκικό φύλο των Αζέρων το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Διαφαίνεται τουρκικός δάκτυλος πίσω από την αισχρή αυτή επίθεση του κράτους του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (γεωγραφική περιοχή με βαρύνουσα σημασία στο γεωσύμπλοκο του Καυκάσου), παρέχοντας ποικιλοτρόπως την πλήρη ηθική και υλική υποστήριξη.

Πρέπει μετ’ επιτάξεως να συνειδητοποιήσουμε ως Ελλάδα ότι με το αρμενικό στοιχείο μας ενώνει άρρηκτα μία κοινή ιστορία που γράφτηκε από το αίμα όσων έπεσαν θύματα των εγκληματικών γενοκτονιών της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας των Νεοτούρκων και της Τουρκίας (ως διαδόχου της πρώτης και κληρονομούσας του βαρέως αυτού ποινικού μητρώου).

Και αυτή καθ’ αυτή η κοινή ιστορία μας καθιστά αυτομάτως συμμάχους απέναντι στις νεοοθωμανικές και νεοχαλιφατικές βλέψεις της ερντογανικής Τουρκίας και των διεθνών μαριονετών της, των δορυφορικών της προτεκτοράτων και των όποιων εθελοτυφλούντων παραγόντων που συνειδητώς εξακολουθούν να αρνούνται την παραδειγματική τιμωρία της αήθους και παραβατικής αυτής συμπεριφοράς.

Και, τέλος, ως Έλληνες, οφείλουμε πλέον να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν η εθνική κυριαρχία όποιου κράτους, της Αρμενίας εν προκειμένω, απειλείται από την βάρβαρη επιθετικότητα της γείτονος και βρίσκεται σε καθεστώς πολέμου, τότε και εμείς είμαστε σε πόλεμο!