Με οκταετή φυλάκιση και πρόστιμο κινδυνεύει η Σακίρα στην Ισπανία

Δικαστήριο της Βαρκελώνης την κατηγορεί για φορολογική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.
via Associated Press

Με οκταετή φυλάκιση και ένα υψηλό χρηματικό πρόστιμο κινδυνεύει η κολομβιανή σταρ Σακίρα, εάν καταδικαστεί στην Ισπανία για φοροδιαφυγή.

Μετά τα προβλήματα στην προσωπική της ζωή και το διαζύγιο με τον Ζεράρντ Πικέ, η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια βρίσκεται αντιμέτωπη και με το νόμο στην Ισπανία καθώς κατηγορείται από δικαστήριο της Βαρκελώνης για φορολογική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

via Associated Press

Σύμφωνα με το CNN, οι Ισπανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Shakira δεν πλήρωσε φόρο εισοδήματος και περιουσίας για τρία ολόκληρα χρόνια, από το 2012-2014, ο οποίος υπολογίζεται σε περίπου 15,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η Shakira αρνείται τις κατηγορίες λέγοντας ότι είναι ”ψευδείς” ενώ έχει αρνηθεί οποιοδήποτε διακανονισμό με το κράτος για να σταματήσει η ποινική της δίωξη.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Elle υποστήριξε πως «πλήρωσα όλα όσα είπαν ότι χρωστάω, ακόμη και πριν υποβάλουν μήνυση. Άρα από σήμερα, δεν τους χρωστάω τίποτα».

Η εταιρεία δημοσίων σχέσεών της υποστηρίζει ότι η Σακίρα έχει ήδη πληρώσει όλα όσα χρωστούσε και επιπλέον 3 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους.

Δεν τους χρωστάω τίποτα

Ωστόσο οι Ισπανοί δικαστές επιμένουν, λέγοντας ότι η pop star ζούσε στην Ισπανία για περισσότερες από 183 ημέρες για κάθε χρόνο από το 2011 και 2014, αν και η κύρια κατοικία της εκείνη την περίοδο ήταν οι Μπαχάμες.

via Associated Press

Το δικαστήριο που εδρεύει στην πόλη Esplugues de Llobregat κοντά στη Βαρκελώνη αναφέρει, ότι η διάσημη σταρ θα αντιμετωπίσει έξι κατηγορίες φορολογικής απάτης, ενώ η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί.

Το μεγάλο ζήτημα είναι που ζούσε την επίμαχη περίοδο η Σακίρα καθώς οι δικαστές επιμένουν ότι πάνω από το μισό εκείνων των χρόνων βρισκόταν στην Ισπανία.

Η Shakira, που ονομάζεται Shakira Isabel Mebarak Ripoll, συνδέεται με την Ισπανία τα τελευταία 11 χρόνια οπότε ζούσε με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Πικέ, με τον οποίο πρόσφατα «έπεσε η αυλαία».

Anadolu Agency via Getty Images

Η ίδια έχει δηλώσει ότι μετά το διαζύγιο της σκοπεύει να εγκατασταθεί μόνιμα στο Μαιάμι.

Πηγές: CNN, AP

Δημοφιλή